NRK Meny
Normal

Sengene raser i veggen på Ullevål

– De skjeve gulvene gjør at vi omtrent daglig smeller bort i veggene med sengene når vi triller pasienter gjennom korridorene, sier portør Ole-Martin Hernes på Ullevål universitetssykehus.

Dagsrevyen-sak om hellende gulv på Ullevål sykehus.

VIDEO: Skjeve gulv skaper problemer på Ullevål sykehus.

Hernes er tillitsvalgt for Fagforbundet på sykehuset, og han mener at forholdene med skjeve gulv og vegger er uverdig både for pasientene og for dem som jobber i Bygg 7 på sykehuset. Bygg 7 er ett av de største og viktigste klinikkbyggene på Ullevål sykehus. Hellingen er så pass ille at portørene fortviler når de skal trille pasienter til og fra operasjonsstuene.

Det er avdelingene for ortopedi og gastrokirurgi som holder til i bygget.

– Skjer daglig

– Vi har en postoperativ avdeling som vi triller nyopererte pasienter fra når de skal videre til andre avdelinger lenger bort i gangen her. Det skjer nesten daglig at sengene smeller bort i veggen, sier han til NRK.

Han vil ikke gå så langt som å si at det er en fare for pasientsikkerheten, men at det i alle fall går på verdigheten til pasientene løs. Det sliter også på dem som skal trille sengene, sier han.

Bygg 7 begynte å helle da det nye akuttbygget på Ullevål, som ligger vegg i vegg, ble gravd ut fort tre til fire år siden. Og den gamle bygningen siger fortsatt. Den ene halvparten av bygget står på fjell, mens den andre halvparten står på en gammel myr.

– På planen i 2016

Assisterende direktør ved Ullevål, Inger Heiberg, lover å ta tak i problemene.

– Vi skal pusse opp både dette bygget og et annet i en fireårsplan. Vi har pengene på plass til dette, og disse etasjene vi snakker om står på planen for neste år, sier hun til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger