Hopp til innhold

Sendte ut ideologisk bokmanus én time før bomben

Fredag kl 14.20 ble et ideologisk manifest fra terrorsiktede Anders Behring Breivik sendt ut til en rekke personer. 15.22 gikk bomben av i Regjeringskvartalet.

Publiserte ideologisk manifest før terroranslag

Publiserte ideologisk manifest før terroranslag

Foto: Skjermdump fra YouTube

Én av dem som mottok dokumentet var den finske nasjonalistiske politikeren Terhi Kiemunki fra partiet Sannfinnene. Det skriver flere finske aviser.

Det 1516 sider lange dokumentet starter med en beskrivelse av hvor mye arbeid og penger han har lagt ned i boka. Han kommer også med oppfordringer og instruksjoner om hvordan han mener boka bør spres.

Teksten avsluttes med følgende setning:

«Jeg tror dette vil bli mitt siste innlegg. Det er nå fredag 22. juli, kl. 12.51.»

TV2 skriver at de har politikilder som bekrefter at Anders Behring Breivik har vedgått å ha publisert dokumentet og videoen på Internett.

"Kulturell marxisme", som den forkynnes av Frankfurterskolen, har spredt det populære og destruktive konseptet "kvotering" "multikulturalisme" og "diversitet".

Det er ikke mulig å unslippe disse begrepene i dag. Disse konseptene har ødelagt ethvert forsvar det europeiske samfunnet har, noe som har lagt grunnen for islamiseringen av Europa.

Manuskript publisert av Anders Behring Breivik samme dag som terroraksjonen

– Fikk hjelp

Han signerer dokumentet med en anglofisering av navnet sitt, og titulerer seg som en høytstående tempelridder og én av flere ledere for den pan-Europeiske patriotiske motstandsbevegelsen.

Han nevner også at han har fått hjelp til å skrive dokumentet av "brødre og søstre" i England, Frankrike, Tyskland, Sverige, Australia, Italia, Spania, Finland, Belgia, Nederland, Danmark, USA.

Intervjuer seg selv

Manuset inneholder også et langt intervju der han svarer på spørsmål som hva han tenker om at 95 prosent av alle europeere vil hate ham for det han gjør og kalle ham en terrorist.

Han snakker også om hva som motiverer ham, og at han har planlagt hele operasjonen alene, og uten å ha noen å betro seg til.

Han beskriver oppveksten sin med fire halvsøsken, og sier at han ikke hadde noen negative opplevelser i barndommen, men mener han fikk for mye frihet.

Tiden for dialog er over. Vi ga fred en sjanse. Tiden er kommet for væpnet motstand. PCCTS, Knights Templar på vegne av de frie menneskene i Europa, erklærer herved forbyggende krig mot de kulturelle marxist/multikulturalistiske regimene i Vest-Europa. Vi anerkjenner at Europa teknisk har vært i borgerkrig siden 1999 da Europa og amerikanske kulturelle marxister/multikulturalister gjennom NATO erklærte angrep på de kristne serbiske styrkene og fratok dem retten til å stoppe islam i sitt fødeland.

Manuskript publisert av Anders Behring Breivik (Dagbladets oversettelse)

Sprengstoff og jordbruk

Innholdet i boka spenner fra revolusjonsteori til jordbruk. Hovedpoengene går på hvordan den kultuerelle marxistiske ideologien har ødelagt Europa fra krigen og fram til i dag, trusselen fra islamsk kolonisering, og hans plan for å bygge et bedre samfunn.

Boka omtaler blant annet hvordan man skal opprette falske gruveselskaper for å få tilgang på sprengstoff. Den behandler også spørsmål om raserenhet, ifølge NTB.

Presenterer seg selv med våpen i videoen

Presenterer seg selv med våpen i videoen

Foto: Skjermdump fra YouTube

Publisert video

Det er også publisert en video som oppsummerer boka på drøye 12 minutter.

"Kulturell marxisme", som den forkynnes av Frankfurterskolen, har spredt det populære og destruktive konseptet "kvotering" "multikulturalisme" og "diversitet". Det er ikke mulig å unslippe disse begrepene i dag. Disse konseptene har ødelagt ethvert forsvar det europeiske samfunnet har, noe som har lagt grunnen for islamiseringen av Europa.

Roser finske nasjonalister

Anders Behring Breivik refererer flere ganger til den kjente politikeren fra det finske partiet Sannfinnene, Jussi Halla-Aho, i vedlegget til e-posten han sendte.

Han roser den finske toppolitikeren for måten han har protestert mot et multkulturelt samfunn.

«Jussi Halla-Aho har kommet til den samme konklusjonen som meg om det venstre-islamistiske samarbeidet i mange land: Venstresida utnytter arbeiderklassen for å opprettholde en passiv innvandrerbefolkning, som stemmer på venstresiden.»

Lyspunkt

AKTUELT NÅ