NRK Meny
Normal

Seilerkongen: – Jeg regner ikke meg selv som toppidrettsutøver

BUNNEFJORDEN (NRK): Kong Harald (77) tok sølv i NM i seiling forrige helg, og kan sies å være blant de eldste toppirdrettsutøverne i Norge. Kongen sier han sjelden er optimistisk før en regattakonkurranse. – Jeg tenker alltid «worst case scenario», sier kongen.

Kong Harald (77) tok sølv i NM i seiling forrige helg, og kan sies å være blant de eldste toppirdrettsutøverne i Norge.

VIDEO: Se intervjuet med Kong Harald.

– Jeg har stor respekt for havet, men om jeg er redd? Ja, jo, det hender. Jeg er mer redd før vi skal ut på havet, og det har vel noe med min pessimisme å gjøre, sier Kong Harald til NRK.

Med båten Fram XVII i Express-klassen, seilte kong Harald inn til en sølvmedalje sammenlagt i NM i seiling i Bunnefjorden forrige helg. Kong Harald og resten av mannskapet om bord vant søndagens siste Express-etappe. NRK møtte ham like etter den første regattaen, før andreplassen var sikret.

– Hvordan gikk det?

– Sånn passe. Det gikk bra i to og ikke så bra i den siste, sier Kong Harald

  • Se hele intervjuet med kong Harald i toppen av artikkelen.

– Erfaring teller mye i seiling

Du slåss i toppen i en av de største seilklassene. Hva tenker du om det?

– Jeg regner ikke meg selv som toppidrettsutøver. Det som er unikt med seilsporten er at du kan holde på lenge. Erfaring teller mer enn kondisjon, sier Kong Harald.

Hvorfor er du pessimistisk?

– Det vet jeg ikke. Jeg tenker alltid worst-case-scenario. Det er greit å ta sorgene på forskudd, hvis ikke er det ikke sikkert du får noe glede av det, sier kong Harald muntert.

Din far, kong Olav var også opptatt av seiling. Var han god instruktør?

– Nei, det ville han ikke være. Det måtte være opp til oss hvordan vi gjorde det. Jeg hadde en voksen med de første to årene, ellers har jeg seilt med jevnaldrende og nå yngre.

– Det hadde en betydning at far var opptatt av seiling. Jeg var ofte med ham å seile på ettermiddagen, men det var aldri noe press fra hans side om at vi måtte lære å seile, sier Kong Harald.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger