NRK Meny
Normal

Se NRKs nye «House of Cards»-parodi

Gard Eidsvold spiller en utspekulert ordfører i «House of Gard» som skal skremme velgerne til å stemme.

Ordfører Gard har lagt utspekulerte planer for å unngå å få bygd en ballbinge utenfor kontoret sitt.

Valglogo

Som en del av valgdekningen legges nettserien House of Gard, inspirert av Netflix-serien House of Cards, ut på NRKs nettsider.

I serien møter du ordføreren Gard Skogvold som gjennom monologer forteller hvordan han løser små og store politiske floker i den fiktive kommunen Storvik.

Filmen er laget av produksjonsselskapet Spark med støtte fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet med mål om å flere til å stemme.

– Jeg tviler på at det fins så utspekulerte ordførere som Gard Skogvold i Norge. Det er satt veldig på spissen, men budskapet til velgerne er at de skal bruke stemmeretten sånn at politikere som Gard ikke får bestemme i deres kommune, sier Linn Sandberg Skarstein som er prosjektleder i NRK.

LES OGSÅ:

Ordfører Gard er lei av at det alltid blir satt så beskjedne tall på fellingstillatelsene i kommunen, så han tar saken i egne hender og avgjør årets jaktvote med et smell.
Ordfører Gard øver seg på årets valgkamptale, men får det ikke helt til.
Noe må kuttes fra kultur- og fritidsbudsjettet. Kutter ordføreren leirskolen, eller Cowboyfestivalen?
Gravingen på golfbanen ordføreren har presset gjennom i kommunestyret har ført til brunt og illeluktende vann, så ordføreren må prøve å overbevise kommunen sin om at vannet smaker godt!
Ordfører Gard sliter med å få grønne poster i budsjettet, helt til han finner ut at han ved enkle tastetrykk bare kan forandre fargen fra rød til grønn.
Ordfører Gard lar tilfeldigheter og golfferdigheter bestemme om det skal bygges ny kino i kommunen eller ei.
Det er mange ting ordfører Gard må ta stilling til, og som vanlig gjør han det på sin egne, litt utspekulerte og tilfeldige måte.
Ordføreren forstår ikke helt poenget med å fylle bassenget i kommunen med vann, for må egentlig ungdommen i kommunen absolutt lære seg å svømme?
Dersom kommunen skal ha trafikklys i sentrum vil ordfører Gard bruke lengre tid på jobb, og er han villig til det?
Nyhetene kan fortelle om en budsjettsprekk på den planlagte golfbanen i kommunen, men sliter med å få en kommentar fra ordføreren.
I Storvik kommune er det avstemming om hvem det skal bli reist statue av på torget, og ordfører Gard er en het kandidat.
Ordfører Gard må ta stilling til om han ønsker at Storvik kommune skal slås sammen med nabokommunen eller ei.
Barna på skolen har sendt brev og tegninger til ordføreren der de pent ber om å få en fruktordning på skolen.
Ordføreren har sagt ja til å holde åpningstalen på årets UKM (Ungdommens kulturmønstring), men hvor er han?
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger