Se lista: Her bor det flest «ultrarike»

Hongkong tok nylig over plassen til New York som byen flest av verdens rikeste mennesker vil bo i.

Hong Kong

EN BY RIKE LIKER: Aldri før har så mange såkalte ultrarike mennesker bodd i denne byen.

Foto: Anthony Wallace / AFP

New York har toppet listene siden selskapet Wath-X startet med rangeringen av byer i 2011. Nå må «The big apple» tre til side for Honkong.

Det sies at Kinas blomstrende aksjemarked og Hongkongs økonomiske forbindelsene med den bredere kinesiske økonomien, er grunnen til at rikinger strømmer til Hongkong.

A shopper looks up outside a shopping mall opposite to a Burberry store at Causeway Bay shopping district in Hong Kong

VELSTAND: Den kinesiske økonomien har rykket kraftig frem de siste årene. Stadig flere kinesere får bedre råd.

Foto: Bobby Yip / Reuters

10.000 ultrarike

Ifølge en studie publisert av firmaet Wealth-X, bor det 10.000 såkalte ultrarike mennesker i den asiatiske finansbyen. Det er en økning med nesten 30 prosent siden 2017, skriver CNN.

Firmaet definerer ultrarik som en person som er verdt 30 millioner doller eller mer, det tilsvarer nærmere 300 millioner kroner.

Den raske økonomiske veksten til Kina har bidratt til en dramatisk økning av antallet rike mennesker i regionen.

Hong Kong

STIMULERENDE AKSJEMARKED: Det blomstrende aksjemarkedet og Hongkongs økonomiske forbindelser til den bredere kinesiske økonomien gjør byen attraktiv.

Foto: Vincent Yu / AP

Blant Hongkongs mest prominente millionærer er Li Ka-shing, som eier selskapet Cheung Kong (CKHUY). Selskapet kontrollerer havner, telekommunikasjonsnett og energiselskaper over hele verden.

«Dynamikken av verdiskapning i hele Kina er svimlende,» står det i rapporten.

Her bor det flest ultrarike:

  1. Hongkong
  2. New York
  3. Tokyo
  4. Los Angeles
  5. Paris
  6. London
  7. Chicago
  8. San Francisco
  9. Washington DC
  10. Osaka

USA er hjemmet til flest rikinger

Globalt økte antallet ultrarike mennesker med 13 prosent i fjor, med over 250.000 mennesker. Deres samlede formue er sagt å være nærmere 315 billioner kroner. En billion tilsvarer 1000 milliarder kroner.

Samlet sett forblir likevel USA landet de aller rikeste foretrekker å bo i. USA er nemlig hjemmet til nesten en tredjedel av verdens ultrarike mennesker.

Heat Advisory Continues In New York City, As Rain Showers Expected In Evening

NED PÅ LISTA: New York har toppet listen over byer med verdens rikeste mennesker siden 2011, nå må de tre til side for Hongkong.

Foto: Eduardo Munoz Alvarez / AFP

Men Asia og særlig Kina tar dem snart igjen. I fjor økte antallet ultrarike mennesker i Asia med 20 prosent. Stigende velstand fører til økt forbruk og flere investeringer i infrastruktur og økonomiske reformer, mener Weath-X

Men situasjonen kan bli tøffere i 2018 ettersom Kina står overfor en handelskrig med USA og har mye gjeld.

Norske milliardærer

Norge er karakterisert som et av verdens rikeste land, men vi er et lite land og når derfor ikke opp på slike internasjonale kåringer.

Da skattelistene kom for et snaut år siden, var det Salmar-arvingen Gustav Magnar Witzøe fra Frøya i Trøndelag som endte på topp. Han sto oppført med en formue på 11,14 milliarder kroner.

Skattelistene gir derimot ikke et fullstendig bilde av hvilke nordmenn som har de heftigste formuene. Ifølge Kapital 400 er John Fredriksen Norges desidert rikeste, med en formue på 98 milliarder kroner. Rema 1000-gründer Odd Reitan står oppført med 48 milliarder.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger