Satser på en komprimert terrorrettssak

OSLO TINGRETT (NRK): Sorenskriver Geir Engebretsen sier de snart vil bestemme seg for hvor rettssaken mot Anders Behring Breivik skal holdes.

Sorenskriver Geir Engebretsen

Sorenskriver Geir Engebretsen sier de vil legge vekt på å skape en verdig ramme rundt terror-rettssaken.

Foto: NRK

Engebretsen sa på en pressekonferanse i bakkant av fengslingsmøtet mandag at straffesaken mot Anders Behring Breivik skal opp i første halvår av 2012 og være avsluttet før sommeren.

Verdig gjennomføring

– Vi mener at det er det beste for alle at vi får en komprimert hovedforhandling som ikke drar ut i tid, og som helst er avsluttet innen sommeren 2012, sier Engebretsen.

Han sier Oslo tingrett er klare til å behandle saken så snart politietterforskningen er avsluttet.

– VI ønsker å arbeide for en god og verdig gjennomføring av hovedforhandlingen som også tar hensyn til ofre og pårørende i denne saken, sier Engebretsen.

Leter etter lokaler

Sorenskriveren sier at de arbeider med flere alternativer rundt plasseringen av retssaken. Engebretsen sier de i tilegg til Oslo Tinghus vurderer andre alternativer.

– Vi håper på å treffe en beslutning relativt raskt, sier Engebretsen som sier den største utfordringen er å skaffe plass til alle representantene for media de regner med vil dekke saken.

– Samtidig er vi opptatt av at dette er en rettssak og vi er opptatt av at salen ikke skal være så stor at det skaper problemer for vitner og for de unge menneskene som skal forklare seg, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger