NRK Meny
Normal

SAS utsetter avgjørelse

Konsernstyret i SAS besluttet mandag å utsette avgjørelsen om salg av tre datterselskaper til neste styremøte 5. februar.

Fly går inn for landing
Foto: Kleiven, Paul / SCANPIX

Det er fortsatt uenighet mellom fagforeningene og ledelsen om den fremtidige strukturen i konsernet.

Selv om det ikke blir nevnt, måtte SAS-styret under mandagens møte forholde seg til muligheten for aksjoner fra de ansatte midt i den verste juletrafikken.

Klubbleder, Asbjørn Wikestad i SGS avviste riktignok at det forelå planer om streik eller andre aksjoner, men fra mange hold kom det ubekreftede meldinger om ville streiker som klubbledelsen ikke tok ansvaret for.

- På fagforeningsnivå har det ikke vært tema at vi skal gå til aksjoner av noe slag, sier Wikestad til NTB etter styrets utsettelse.

Virker fornuftig

Klubbledelsen liker dårlig at SAS vurderer å selge ut deler av virksomheten, men de varsler ingen aksjoner foreløpig.

- Utsettelsen virker fornuftig og vi ser ingen dramatikk i den, sier Wikestad videre.

Hvis SAS skulle opplevd et nytt flykaos midt i den verste juletrafikken ville det trolig vært helt ødeleggende for selskapet. Uansett om de varslede aksjonene var reelle eller ikke, kunne SAS-styret derfor ikke ta noen sjanser.

Neste styremøte

Etter anbefaling fra administrasjonen i selskapet ble det besluttet å utsette en endelig avgjørelse til neste styremøte, skriver SAS i en pressemelding.

I pressemeldingen blir det opplyst at det til tross for et omfattende arbeid i en styringsgruppe de siste fire månedene, ikke har lyktes å komme til enighet om en felles anbefaling som både ledelse og ansatte står bak.

Liten fortjeneste

Selskapene SAS Ground Services (SGS), SAS Technical Services (STS) og SAS Cargo har vært tunge å drive for SAS de siste årene, med svært knapp fortjenestemargin.

Selskapene sysselsetter til sammen om lag 10.000.

Kan bli streik

Kilder i SAS sa tidligere i dag til DI.se at avgjørelsen om et eventuelt salg trolig vil bli utsatt for å unngå streik og at juletrafikken blir lammet.

LES: Kan bli SAS-streik likevel

- Hvis utsettelsen er begrunnet i at styret trenger bedre dokumentasjon for å fatte sitt vedtak, respekterer vi det. Men hvis argumentet er at de ikke ønsker en konflikt før jul, forandrer det ikke noe av vår innstilling, sier Hans Jacob Opsahl, som er hovedtillitsvalgt i SGS, til NRK.

En storstreik vil koste SAS 100 millioner kroner per dag og føre ti lstore problemer for de reosende.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger