NRK Meny
Normal

SAS-drama fortsetter på overtid

SAS trenger mer tid til å reforhandle sin milliardgjeld og planlegge kostnadskutt på 2,6 milliarder kroner. Resultatfremleggelsen for 3. kvartal utsettes til over helgen.

SAS

Utfordringene står i kø for flyselskapet SAS, som torsdag måtte avlyse den planlagte resultatfremleggelsen da den skulle startet.

Foto: Scanpix

SAS dramatiske kamp mot klokka fortsetter på overtid. I siste sekund avlyste selskapet dagens planlagte resultatfremleggelse og alle planlagte intervjuer.

Dermed fortsetter spekulasjonerne og usikkerheten rundt SAS.

Tirsdag morgen meldte den svenske avisen Dagens Industri at det svenske finansdepartementet har presset storbankene til å forlenge lån på til sammen 4,7 milliarder kroner.

LES OGSÅ: – Bankene presset til å hjelpe SAS

Men at finansene nå er på plass, er ikke bekreftet av selskapet.

Klokka 08.00 skulle etter planen resultatene for 3. kvartal legges frem, og mer informasjon om selskapets finansiering og kuttplaner legges frem. I stedet la SAS frem en melding om at resultatfremleggelsen er utsatt.

SAS offentliggjorde 30. oktober at selskapet skal spare 2,6 milliarder svenske kroner. Samtidig har selskapet planlagt å selge eiendeler for et like stort beløp.

LES OGSÅ: SAS-kutt og Norwegian-satsing på samme dag

Låneavtaler ikke klare

Selskapet jobber nå med å forlenge lån og kredittfasiliteter på til sammen 4,7 milliarder svenske kroner som utløper i juni neste år. 5 av 6 banker skal ha gått med på å forlenge lånene, i følge di.se.

I meldingen til Oslo Børs begrunner selskapet utsettelsen med at det fortsatt pågår forhandlinger om nye låneavtaler og spareplaner, og at dette ventes å være på plass i løpet av noen dager.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge sier til NRK.no at utsettelsen kommer som en følge av «eksterne årsaker som SAS ikke kan påvirke».

LES OGSÅ: Lønnskrav kan velte SAS

– Planen som vi vil presentere sammen med kvartalstallene senest neste mandag handler om hvordan SAS skal møte fremtiden, og gjelder både kuttplaner, finansiering og strategi, sier Johansen.

Han sier at planen har en rekke forhold som griper inn i hverandre, og at selskapet ønsker å presentere dette samlet.

LES OGSÅ: - SAS vil selge bakketjenesten

Tvunget til å offentliggjøre tall før planlagt

Allerede for halvannen uke siden ble det kjent at SAS tjente 568 millioner kroner før skatt i 3. kvartal.

Selskapet ble i praksis tvunget av børsen i Stockholm til å legge frem informasjon om selskapets finanser, etter massive rykter i markedet.

Børsen fryktet at noen hadde mer informasjon enn andre, og all handel med SAS-aksjer ble stanset.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger