Hopp til innhold

Santa Maria kaller tilbake flere produkter

Matprodusenten Santa Maria utvider listen over produkter som trekkes tilbake fordi de kan inneholde mandelprotein. Santa Maria Norge kaller det en alvorlig svikt.

Tikka Masala og Fajita dinner kit.

TREKKES TILBAKE: Disse og flere produkter trekkes tilbake fra markedet.

Foto: Santa Maria

Det er grillkrydder, pommes frites-krydder, biffkrydder og Fajita Dinner Kit som nå trekkes tilbake.

Den 15. februar kunngjorde Santa Maria at selskapet gjennom interne undersøkelser hadde fått påvist spor av mandler i en leveranse paprikapulver, til tross for at verken Santa Maria eller leverandøren av paprikapulver bruker mandler i sin produksjon.

– Farlig for allergikere

Flere produkter ble tilbakekalt, og nå utvides altså listen, opplyser matprodusenten
mandag.

Santa Maria advarer alle med mandelallergi mot å spise produktene.

– Det kan være farlig for allergikere å innta disse produktene, derfor er vi nødt til å trekke dem tilbake. Det skal ikke være mandelproteiner i disse produktene, verken vi eller våre leverandører jobber med nøtter, sier administrerende direktør i Santa Maria Norge, Stian Hvaal Møller, til NRK.

I en pressemelding opplyser Santa Maria at de «tar oppdagelsen svært alvorlig» og fortsetter undersøkelsene for å finne ut hvordan spor av mandler kunne havne i produktene.

– Vi vet ikke hva som er årsaken til dette. Det pågår undersøkelser for å kartlegge det, men vi har ikke kommet til bunns ennå, sier Møller til NRK.

Sier opp avtalen med leverandøren

Selskapet har også sagt opp kontrakten med den spanske leverandøren som produserte partiet med paprikapulver der det ble funnet mandelprotein.

– Et sted har det sviktet her. At et allergifremkallende stoff som nøtter, er funnet i disse produktene, er svært alvorlig, Vi kan ikke ha leverandører som ikke har den tilstrekkelige kontrollen, sier Møller.

Han opplyser at folk som har kjøpt de aktuelle produktene, kan ta dem med tilbake til butikken og få et nytt, eller få hevet kjøpet.

Møller understreker at det ikke er farlig for personer uten allergi å få i seg produktene.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger