NRK Meny
Normal

Sandberg: – Skal mye til før jeg sier «ingen kommentar»

Per Sandberg sier at det skal mye til før han sier «ingen kommentar». – Journalister som legger opp til at jeg skal si ingen kommentar, skal gå på et nederlag, sier han.

Onsdag kveld gjestet den frittalende politikeren Dagsrevyen og snakket om den nye jobben. Sandberg sa også at han ikke kommer til å forandre stil.

Per Sandberg tok det meste av rampelyset da statsminister Erna Solberg presenterte regjeringens nye mannskap. Sandberg ble utnevnt som fiskeriminister, et felt han har jobbet svært lite med i sine 18 år som stortingspolitiker.

Onsdag kveld gjestet den Frp-politikeren Dagsrevyen og snakket om den nye jobben. Sandberg sa også at han ikke kommer til å forandre sin frittalende stil.

– Om jeg hadde ønsket å forandre meg, så hadde jeg ikke klart å få det til. Jeg er snekret sammen slik, sa Sandberg.

– Blir det situasjoner hvor du sier «ingen kommentar» istedenfor å fleske det til?

– Nei, det skal mye til før jeg sier ingen kommentar. Jeg har et konkurranseinstinkt. Så de journalistene som legger opp til at jeg skal si ingen kommentar, skal gå på et nederlag, svarte han.

Per Sandberg sitter ved pulten, journalister og fotografer står bak

NY FISKERIMINISTER: Krav nummer én fra Fiskarlaget Nord er at nyutnevnt fiskeriminister Per Sandberg, må høre på fiskerne.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Jeg har fått energi

På direkte spørsmål om fiskeriminister er drømmejobben tidligere onsdag, svarte Sandberg slik: – Ja, det var et vanskelig spørsmål, kan jeg få betenkningstid?

Etter å ha møtt embetsverket og mange andre han skal samarbeide med i fiskeriministeriet, hadde han et spenstigere svar i kveld:

– Det er masse kompetanse der, og jeg har fått energi i løpet av dagen. Jeg ser hvilke muligheter som finnes innen denne næringen. Det er en stor oppgave, og jeg går inn i denne rollen med stor ydmykhet, sa Sandberg.

– Vokter for partiets grunnfjell

Til spørsmålet om han på hvilken måte er best for partileder Siv Jensen, bekreftet han at det er en kombinasjon av «som vokter for partiets grunnfjell og som ansvarlig statsråd.

– En kombinasjon av det er bra for Siv Jensen og partiet. Jeg er første nestleder i Fremskrittspartiet, og da skal jeg drive politikken i partiet fremover, sa han.

Sandberg sa også at han vil jobbe for å legge til rette for at aktørene i fiskerinæringen kan utøve sin profesjon på en enda sterkere måte og skaffe til veie enda større verdier til den norske stat.

– I tillegg skal vi drive forskning og utvikling, la han til

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger