– Uansett hva jeg skriver, blir det støy

Per Sandberg sier han ikke har skrevet bok for å lage bråk, men vet av erfaring at den likevel kan vekke reaksjoner.

Per Sandberg

NRK møtte en ordknapp Per Sandberg utenfor forlaget tirsdag kveld.

Foto: NRK

Mandag ble det kjent at Per Sandberg trekker seg som nestleder i Fremskrittspartiet av hensyn til familien.

Samtidig som Sandberg varslet sin avgang har forhåndsoppmerksomheten rundt hans kommende selvbiografi tatt til i styrke.

Flere partitopper frykter ifølge VG for innholdet i boka. Partileder Siv Jensen har også sagt at hun ikke kommer til å lese boka til sin nestkommanderende.

– Riktig tidspunkt

NRK møtte Sandberg i Oslo sentrum tirsdag kveld. Da kom han tilbake fra en snartur til hjemfylket og rett til møte med sin forlegger Arve Juritzen.

Sandberg har så langt vært ordknapp, både om hvorfor han trekker seg og om innholdet i boka. Den linjen holdt han seg til også i kveld.

– Jeg har ikke skrevet boka for å lage bråk. Men uansett hva Per Sandberg skriver eller sier så blir det støy, vet du, sier Sandberg på vei inn til forlaget.

Flere av dem som omtales i boka skal ha fått utdrag til gjennomlesing. Sandberg vil ikke kommentere dette.

– Jeg registrerer at det står på trykk at mange andre har fått utdrag, sier han.

Han sier han gleder seg til å gi ut boka, et prosjekt han har jobbet med over tid.

– Det er riktig tidspunkt for meg å gjøre dette nå. Jeg har holdt på med denne prosessen i flere år, sier Sandberg.

– Ingen søndagsskole

Partiveteran Carl I. Hagen sa i går at han synes det er et tap for partiet at Sandberg går av. Han frykter ikke at innholdet i boka på noen måte vil skade partiet han var med å bygge opp.

– Nei, jeg tror at alle vet at innad i alle partier er det ofte voldsomme konflikter, krangling og posisjonering. Det kan gå ei kule varmt, sier Hagen og siterer Haakon Lie.

– Arbeiderpartiet er ingen søndagsskole, og det er ikke Fremskrittspartiet heller, sier Hagen som tror Sandberg uansett vil ha en fremtid i toppolitikken dersom han skulle ønske det med tiden.

– Han har vært voldsomt motivert og jobbet i åtte år for å bringe Fremskrittspartiet i regjering. Han nådde målet og hadde ingen personlige ambisjoner. At han trekker seg tilbake en stund for å ta vare på barn og familie er helt naturlig, sier Hagen.

SISTE NYTT

Siste meldinger