Hopp til innhold

Sa nei til pils i parken: – Burde vært mer modige

Høyres stortingsrepresentanter i Helsekomiteen sa i dag nei til å tillate pils i parken, stikk i strid med eget partiprogram. – Høyres stortingsgruppe kunne vært mer modige, sier Unge Høyres leder Kristian Tonning Riise.

Sol, pent vær og øl.

FORTSATT IKKE LOV: Pils i parken.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Det var Helsekomiteen i Stortinget som i dag avga sin innstilling til representantforslaget fra FrP om å tillate drikking av øl og vin i parker. Høyrerepresentantenes stemmegiving er stikk i strid med Høyres nye partiprogram som ble vedtatt på landsmøtet i mars.

Med 173 mot 170 stemmer vedtok landsmøtet å fjerne lovforbudet mot drikking av alkohol i parker. Høyre kunne fått flertall med Fremskrittspartiet og Venstre, men sa nei.

Ikke i strid med samarbeidsavtalen.

–Det er en i overkant rigid tolkning av alkoholpolitikken å si nei til å tillate drikking av alkohol i parker, noe mange gjør allerede i dag, sier Unge Høyres leder Kristian Tonning Riise.

Kristian Tonning Riise på Høyres landsmøte 2017

Unge Høyres leder Kristian Tonning Riise.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Han sier at å tillate alkohol i parker, ville vært en forsiktig liberalisering av alkoholpolitikken. Riise påpeker at KrF tidligere har foreslått en svak innstramning av alkoholpolitikken med forslaget om å begrense skjenketidene.

I samarbeidsavtalen regjeringen har med KrF og Venstre står det at hovedlinjene i alkoholpolitikken skal ligge fast. I kommunalkomiteen i dag ble det også klart at Venstres forslag om at kommunene skal få økt frihet til å fastsette skjenkebevillinger og salgstider ikke får flertall.

Partiet ville ha en prøveordning med salg av alkohol på bensinstasjoner, noe de mener ville bety mye for folk i distriktene, der bensinstasjonene allerede flere steder fungerer som nærbutikker.

AKTUELT NÅ