NRK Meny
Normal

Rygge på dagsorden i budsjettforhandlingene

Mye gjenstår før partene i budsjettforhandlingene er i mål. Den krevende situasjonen på sørvestlandet og faren for nedleggelse av Rygge flyplass er på dagsorden.

Hans Olav Syversen bekrefter at Rygge er på forhandlingsbordet i nye budsjettforhandlinger

Parlamentarisk leder for KrF, Hans Olav Syversen bekrefter at situasjonen for Rygge i Østfold også diskuteres i budsjettforhandlingene.

NRK fikk i kveld bekreftet at også situasjonen for Rygge-regionen i Østfold blir diskutert på budsjettforhandlingene på Stortinget i kveld.

– Situasjonen der, dersom lufthavnen skal bli nedlagt, har også vært på bordet. Det kan jeg bekrefte, sier parlamentarisk leder for KrF, Hans Olav Syversen, til NRK.

– Vil det komme en tiltakspakke der?

– Jeg sier ikke noe om hva det eventuelt vil innebære, for fortsatt er situasjonen litt uklar når det gjelder den delen, sier Syversen.

Sørvestlandet i fokus

Regjeringen har i revidert nasjonalbudsjett foreslått å bruke 900 millioner kroner på ulike tiltak.

Etter det NRK kjenner til har Venstre og KrF har fått gjennom kravet sitt om å bruke mer enn èn milliard kroner.

Mer penger til å bekjempe den økende arbeidsledigheten på sørvestlandet, er hovedtema under forhandlingene.

– Både KrF og Venstre har i full offentlighet vært opptatt av situasjonen på sørvestlandet. Det samme har regjeringen vært i sitt budsjett, så det er naturlig at det har vært en viktig diskusjonssak, sier Høyres forhandler Svein Flåtten til NRK.

Han er tydelig på at partene er uenige på flere punkt.

Kan bli overtid

Flåtten og Frps forhandler Hans Andreas Limi hadde med seg et nytt tilbud til støttepartiene Venstre og Kristelig Folkeparti (KrF) da de fire møttes igjen i 19-tiden søndag kveld.

– Mye gjenstår før vi er i mål, sa Flåtten.

Partene har frist på seg til mandag klokken 15 for å komme til enighet. I de siste forhandlingene har partene imidlertid slitt med å nå fristen. Flåtten er likevel optimist på at de kommer i mål.

– Jeg håper det. Det håper jeg jo hvert år. Vi jobber det vi kan for å få det til i hvert fall.

Først søndag kveld i 20.30-tiden gikk de fire partiene fra hverandre med avtale om å ta opp tråden igjen mandag morgen klokken 8.30.

En av utfordringene er å finne ut hvor de skal kutte.

– Vanskeligere enn noen gang

– Det har vært vanskeligere enn noen gang tidligere, fortalte Flåtten på vei ut fra møtet.

– Budsjettene er trangere, statens inntekter faller, så det er ikke bare å hente ut penger som tidligere, fastslo han.

Partene kan heller ikke tappe flere oljekroner, for Venstre har gått inn i forhandlingene med et klart mål om å få ned oljepengebruken i budsjettet.

Regjeringen la i sitt reviderte budsjett opp til å trappe opp oljepengebruken med ytterligere vel 10 milliarder kroner, noe Venstre mener er altfor for mye.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger