Russiske medier om besøket

Den russiske fjernsynskanalen Kanal 1 er mest opptatt av at president Dmitrij Medvedev møter kong Harald under sitt besøk i Norge.

Hva som er betydningsfullt med den norske monarken, sier Kanal 1 intet om. Men i sin reportasje om statsbesøket i Russlands naboland, legger de vekt på møtet mellom kong Harald og dronning Sonja og presidentparet.

Deretter nevner de også at presidenten og den norske statsministeren skal snakke politikk, med særlig vekt på delingen av havet mellom Norge og Russland.

Den store avisen Komsomolskaja Pravda har statsbesøket i Norge som sin hovedsak i morgenavisen. Avisen bruker besøket til å sette fokus på miljøutfordringene mellom de to landene.

En annen stor avis, Kommersant , siterer Aftenposten.

Presidenten sa i et eksklusivt intervju med den norske avisen at han ikke utelukker at han kommer til å stille som presidentkandidat i 2012.

Avisen refererer også at Medvedev har uttalt at Russland kommer til å gjøre det bedre i neste OL. Og trekker frem at det viktigste under statsbesøket, er fordelingen av Barentshavet (delelinjeavtalen).

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger