Hopp til innhold

Russebusser i Oslo-området omgikk «rulleforbud» – festet i nabokommune

Flere russebusser fra Oslo og omegn festet i natt i nabokommunen Hole som ikke har noe rulleforbud. Det liker politiet dårlig.

Russ fra Bærum og Oslo dro til et område nær Tyrifjorden i Viken for å feste i natt.

Politiet i Sør-Øst rykket ved 02.30 tiden natt til fredag ut til Skarveien i Hole kommune i Viken.

Der hadde mellom ti og tolv russebusser samlet seg. Politiet meldte om tilløp til slagsmål og skadeverk på en annen russebuss, mye forsøpling og støy.

Russen drar over kommunegrensa for å feste

– Det viste seg da vi kom dit at det var mye russ fra Oslo og Bærum. De har ikke lov til å rulle med russebuss i sine egne hjemkommuner. sier operasjonsleder Marianne Mørch i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Busser som kom fra Oslo og Bærum, ble bortvist fra stedet i 24 timer.

Forbud mot rulling

Byrådet i Oslo innførte tirsdag denne uka et forbud mot kjøring av russebusser i hovedstaden. Det skjedde etter at det oppsto et koronautbrudd blant russen i Oslo vest.

Samme dag vedtok Bærum et tilsvarende forbud. Det skal gjelde til og med 16. juni, mens forbudet i Oslo gjelder til og med 18. juni.

– Det er ikke spesielt heldig i disse smittetider å reise over kommunegrensene for å omgå forbud man har fått i sin egen kommune, sier Mørch.

Bråk flere steder

Samme natt ble Øst politidistrikt nedringt av personer som er plaget av støy fra russ, særlig i Follo-regionen.

– Vi har bortvist en rekke russebusser som har reist over kommunegrensene, og to av bussene er anmeldt for å ha spilt for høy musikk, opplyser operasjonssentralen.

I Kristiansand kom det melding om at russen spilte høy musikk ved Sørlandsparken og at dette forstyrret natteroen for overnattingsgjester i området. Flere steder i Grimstad var det også høy musikk fra russ.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ