Russebuss brant opp: – Russetiden vår er over

Russebussen «Soft City» gikk onsdag morgen opp i flammer. Jentene på bussen er sønderknust etter hendelsen.

Det brant i flere russebusser som stod parkert på Fornebu

– I går var vi så slitne, så vi tok en hviledag. Da vi våknet i dag var bussen helt brent opp. Vi er helt knust, sier Marte Classon, bussjef på «Soft City», til NRK.

Jentene fra Nesodden brukte hele vinteren på å gjøre bussen klar til russetiden. De vet foreløpig ikke hva som har skjedd.

Marte Classon Soft City

Marte Classon er bussjef på «Soft City». Hun og de andre jentene er knust etter at bussen gikk opp i flammer.

Foto: Privat

– Vi har hørt mye forskjellig, blant annet at det skal ha skjedd noe med bensintanken. Uansett så er vår russetid så å si over, sier Classon

Tre busser ble rammet

Politiet fikk melding klokken 06.57 onsdag om at det var full fyr i en russebuss i en garasje på Fornebu i Bærum. Classon sier de har krav på en ny russebuss, men tror ikke dette vil skje før russetiden er over.

– Vi leier bussen og plassen hvor den stod. Ifølge kontrakten vår skal vi få erstatning, men jeg tror det vil ta for lang tid med tanke på at det bare er to uker igjen.

Brannen ble meldt slukket like før klokken ni.

– Det var fare for at brannen skulle spre seg, men brannvesenet har nå kontroll, sier innsatsleder Torgeir Brenden i Oslo politidistrikt til NRK.

Soft City, russegjeng

Jentegjengen på «Soft City» hadde brukt hele vinteren på å få russebussen klar. Nå jobber de med en plan B.

Foto: Privat

Jobber med en plan B

Jentene på «Soft City» ser mørkt på muligheten til å få rulle med egen buss. Heldigvis er de ikke den eneste russegjengen på Nesodden.

– Det er to guttebusser på Nesodden, så vi håper å få rulle med en av dem. Men hele situasjonen er veldig kjip, sier Classon.

Bussen var oppkalt etter Pushwagner-verket «Soft City». Jentene fikk ikke lov til å bruke navnet da kunstneren fortsatt levde. En uke etter Pushwagners død, er bussen «Soft City» også historie.

Bussbrann på Fornebu i Bærum

Slik så bussen ut onsdag ettermiddag.

Foto: Christian Fougner / NRK

SISTE NYTT

Siste meldinger