Rundt 400 var samlet i Gjøvik natt til 17. mai

Politiet melder om til dels store ansamlinger med russ flere steder i landet. I de fleste tilfellene er det brudd på smittevernregler, men ikke mye bråk og vold.

Samling av unge i Vigelandsparken i Oslo 16. mai

Russen samlet seg natt til 17. mai. Her fra Vigelandsparken i Oslo.

Foto: NRK

I Oslo samlet det seg allerede søndag kveld over 200 ungdommer i Vigelandsparken.

Politiet konstaterte at smittevernreglene var vanskelig å holde slik situasjonen var, men allerede før klokka 23 meldte de at russen var i ferd med å bryte opp.

I Gjøvik grep politiet inn og løste opp en fest ved en bensinstasjon ved Mjøsstranda. Politiet anslår at rundt 400 personer var til stede.

Også på Hamresanden i Kristiansand meldte Agder politidistrikt rundt midnatt om store ansamlinger med russ og andre ungdommer. Politiet meldte om flere hundre personer som festet og forstyrret natteroen til naboene.

Også her konstaterte politiet at smittevern var fraværende, men etter hver ble også ansamlingen løst opp i Kristiansand, som i Oslo og Gjøvik.

I Ålesund grep politiet inn og avsluttet en fest på Geileberget der opptil 100 ungdommer var til stede. Også ved området Moa i Ålesund måtte politiet bryte opp en samling med ungdommer i natt. De skal ha spilt høg musikk og det skal ha vært russebiler på stedet.

Også på Lillehammer og i Tønsberg er det meldt om festbråk og ansamlinger av ungdommer. Det har vært tilløp til slagsmål noen steder, men ingen alvorlige episoder.

Laster Twitter-innhold

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger