NRK Meny
Normal

Røkke: – Seilbåten min beste investering

2014 ble et magert år for Akers aksjonærer. Hovedeier Kjell Inge Røkke sier at det er et tankekors at en seilbåt viste seg å bli familiens beste investering.

Kjell Inge Røkkes seilbåt Aglaia

Kjell Inge Røkkes tidligere seilbåt Aglaia utenfor Marina Piccola på Capri.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix

Kjell Inge Røkke kjøp av seilbåten Aglaia, har vært familiens beste pengeplassering de siste årene.

Det sier Røkke i sitt årlige brev til sine medaksjonærer i Aker ASA. Gjennom holdingselskapet TRG eier han nær 67 prosent av aksjene i selskapet.

«I aksjonærbrevet for fire år siden beskrev jeg diskusjonen med min kone, Anne Grete, om det å investere i en seilbåt. Vi var enige om å bygge en seilbåt på 66. Anne Grete mente fot, og jeg tenkte selvsagt i meter. Det ble 66 meter.», skriver Røkke.

Kjell Inge Røkke

Akers styreleder Kjell Inge Røkke er fornøyd med å ha fått godt betalt for sin enorme seilbåt.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Båten ble solgt på tampen av 2014, skriver Seilas.

– Tankekors at seilbåten ble beste investering

I brevet til aksjonærene sier Røkke at 2014 var et svakt år for Aker og aksjonærene, som førte til at selskapets verdijusterte egenkapital ble redusert fra 24 til 17,7 milliarder kroner.

Nedgangen kom hovedsakelig av verdifall i Aker Solutions, Akastor og Det norske oljeselskap, som i likhet med mange andre har lidt på grunn av kraftig fall i oljeprisen.

«Det er et tankekors at seilbåten er den beste sysselsettingen av kapital vi har hatt de siste årene. Da vi bygde seilbåten var det en investering i unike opplevelser sammen med familie og venner.»

Akers styreleder sier ingenting om hva salget av båten innbragte i kassa, men at han fikk et tilbud han ikke kunne si nei til.

«Opplevelsene har vi fått, men planen var ikke at dette skulle være den beste økonomiske investeringen familien har gjort i de senere år. Jeg la aldri båten ut for salg, men ut fra intet kom det et tilbud som jeg ikke kunne si nei til.», skriver Røkke.

Tror på turbulente tider for oljeservice

Røkke skriver i brevet vedvarende lavere oljepriser og lavere aktivitet vil føre til magrere år for oljeserviceselskaper i tiden som kommer, men også store muligheter for selskaper med store finansielle muskler.

«- Av egen erfaring vet jeg at det er i nedgangstider det åpnes for de beste mulighetene til å gjøre investeringer som i neste runde kan skape store verdier.», skriver Røkke.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger