Risikerer 5 år i fengsel etter trusler mot politi

Nordmannen som er siktet for trusler mot politiet i USA, vil bli holdt fengslet til neste uke, har en dommer avgjort. Han kan få opptil fem års fengsel og en bot på over 2 millioner kroner.

28-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling tirsdag, og han forblir fengslet fram til da, ifølge dommer John H. Rich III, skriver NTB.

Mannen skal ifølge venner ha Aspergers syndrom, og var på ferie med familien da han ble pågrepet.

Truet i epost og på Twitter

Det var avisen The Portland Press Herald som meldte at nordmannen hadde drapstruet politi i byen Portland i delstaten Maine.

I en epost til politi, sikkerhetsmyndigheter og presse skrev epostavsenderen at «det er på tide at mer politi dør» og truet med å «skyte og drepe» politibetjenter.

Han var ikke bevæpnet og satte seg ikke til motverge da han ble pågrepet på et hotell i Portland onsdag ettermiddag lokal tid.

Innrømmet trusler

Forsvarsadvokat David Beneman er utnevnt til mannens advokat.

Han vil ikke si noe om 28-åringens motiv eller om han vil erklære seg skyldig. Ifølge rettsdokumenter har han innrømmet å ha framsatt truslene.

Det har vært flere angrep mot politi i USA, og mange protesterer mot politiets behandling av svarte under emneknaggen black lives matter. Denne emneknaggen brukte også 28-åringen i sine trusler på Twitter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger