Hopp til innhold

Riksmekler Nils Terje Dalseide er død

Riksmekler Nils Terje Dalseide (65) er død. Dalseide har vært mekler hos riksmekleren siden 2004 og har vært riksmekler siden 1. september 2013.

RIksmekler Nils Dalseide på vei til møtet.
Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Dalseide har vært mekler hos riksmekleren siden 2004, og har vært riksmekler siden 1. september 2013.

– Dalseide har vært høyt respektert av partene i arbeidslivet, og har som riksmekler gjort en stor og viktig samfunnsinnsats. Dalseide vil bli dypt savnet av meklerne og de ansatte ved riksmeklerens kontor, forteller riksmeklerens faste stedfortreder Kine Steinsvik til NTB.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) deler Steinviks respekt for den avdøde Riksmekleren.

– Det er med sorg vi har mottatt budskapet om riksmekler Nils Terje Dalseide altfor tidlige bortgang. Nils har gjennom sin klokskap, og evne til å skape tillit mellom partene i arbeidslivet, bidratt til å lose en rekke vanskelige oppgjør i havn på en god måte, sier hun i en e-post til NTB.

– Nils Dalseide har hatt en viktig rolle i norsk arbeidsliv, og bidratt blant annet med en enestående evne til å løse vanskelige situasjoner og et stort engasjement for å utvikle riksmeklerens rolle, sier hun videre.

– Jeg er takknemlig for Nils Dalseides store innsats. Våre varmeste tanker går til hans familie, sier statsråden.

– Intelligent og dyktig

NHO-sjef Kristin Skogen Lund beskriver Dalseide som en sterk og tydelig embetsmann, og en god representant for den norske arbeidslivsmodellen.

– Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om riksmekler Nils Dalseide bortgang. NHO har i alle år hatt et svært godt samarbeid med Dalseide, senest i den kompliserte meklingen i årets lønnsoppgjør, hvor vi i fellesskap fant en god løsning, sier Skogen Lund i en pressmelding.

Skogen Lund sier hun kjente Dalseide som en meget intelligent og dyktig fagmann, med stor integritet.

– Og han hadde alltid en god historie eller en lun kommentar å ty til når det blåste som verst i meklingene, sier NHOsjefen.

Ifølge Store Norske Leksikon jobbet Dalseide tidligere som dommerfullmektig i Fosen tingrett, førsteamanuensis og forvaltningsjurist.

Dalseide var født i Ål i Hallingdal, men har siden han i 1992 ble sorenskriver i Sør-Østerdal tingrett bodd i Elverum.

Han var leder av Metodekontrollutvalget, som foretok etterkontroll av de nye reglene om etterforskningsmetoder mot alvorlig kriminalitet som ble vedtatt i 1999.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ