Reuters: Antatt Berlin-terrorist sverget troskap til IS i video

Mannen som er antatt å stå bak angrepet som drepte 12 mennesker på et julemarked i Berlin skal ha gitt sin støtte til terrororganisasjonen IS i en video.

Berlin-angriperen erklærte seg som IS-medlem i en video.

En video publisert av IS' eget propagandabyrå Amaq viser angivelig den mistenkte terroristen Anis Amri (24), melder Reuters.

I videoen lover en arabisktalende mann troskap til IS-lederen Abu Bakr al-Baghdad. Ifølge Reuters kommer han angivelig også med en spesiell oppfordring til «sine brødre i Europa», og sier at de muslimer som har blitt drept i flyangrep ikke har dødd forgjeves, men skal hevnes.

Amaq omtaler mannen ved psevdonymet Abu Bara al-Tunisia, som betyr at han er tunisisk.

Anis Amri ble skutt og drept i en skuddveksling med italiensk politi i en forstad til Milano natt til fredag, etter å ha vært ettersøkt over hele Europa.

Tolv personer ble drept og 48 såret da en lastebil pløyde inn i et julemarked i sentrum av Berlin mandag kveld. Senere ble Amris identitetspapirer ble funnet i lastebilen, og islamistgruppen IS tok på seg ansvaret for angrepet.

For bare få måneder siden skal Amri ha vært under etterforskning, med mistanke om at han planla et terrorangrep. Ifølge tyske medier skal ha også hatt kontakt med predikanten Abu Walaa, som har blitt omtalt som «IS' nummer én i Tyskland», og som i november ble pågrepet av tysk politi mistenkt for terrorrekruttering.

Anis Amri

TATT: 24 år gamle Anis Amri ble skutt og drept av italiensk politi natt til fredag.

Foto: HANDOUT / Afp

Siden november har tyske myndigheter vurdert Amri som en mulig trussel. Telefonen hans ble angivelig avlyttet av politiet i Nordrhein-Westfalen. I begynnelsen av desember forsvant han plutselig fra politiets radar.

SISTE NYTT

Siste meldinger