NRK Meny
Normal

Respekterer henne som politiker

Vi fikk vite at de respekterer hverandre, men er rykende uenige. Siv Jensen møtte Jens Stoltenberg i valgkampens første statsministerduell på TV 2.

Jens Stoltenberg og Siv Jensen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) fortalte at han respekterer sin argeste politiske motstander som person og politiker. Men tror ikke hun vil bli noen god statsminister

LES OGSÅ: – TV 2s seermåling skader demokratiet

Dypt uenig med Jensen

- Siv Jensen er en dyktig politiker med lang erfaring. Hun bør fortsette som politiker, ikke som statsminister. Jeg har respekt for henne som politiker, sa Jens Stoltenberg i debatten på TV2.

- Men jeg er også dypt uenig med henne. Hun vil bli en statsminister som fører en politikk jeg er uenig i, la han til som svar på spørsmål fra programlederen om hva han synes om Siv Jensen.

Siv Jensen (Frp) sa hun ikke har erfaring som statsminister, men at heller ikke Stoltenberg hadde det da han tok over jobben

- Det å være statsminister er noe man må erfare seg frem til, sa Siv Jensen.

De to partilederne var uenige i de fleste temaene som ble tatt opp. Og som ventet markerte skattepolitikk forskjellen på de to regjeringsalternativene.

Både oljeboring i Lofoten, skattepolitikk og eldreomsorg ble behørig debattert.

Eldreomsorg

Stoltenberg sa han syntes det er feil å senke skattene når eldreomsorgen har store mangler. Han la til at regjeringen har skaffet 12 000 nye stillinger innen pleie og omsorg, som er flere enn de de lovet i forrige valgkamp.

LES: Under halvparten til de eldre

LES: - Du har fortsatt mye å hente, Jens

- Jeg lover å ikke gi skattelette før det skinne av eldreomsorgen, gjentok Stoltenberg.

Siv Jensen på sin side lover skattelette umiddelbart dersom Frp tar over regjeringsmakten etter valget. Samtidig lover hun å gjøre mye mer for de eldre enn det dagens regjering gjør.

LES: Jensen vil ha eldreminister

- Jeg vil både gi skattelette og gjøre noe med eldreomsorgen. Staten skal betale for eldreomsorg uansett om man bor i en fattig eller rik kommune, sa Siv Jensen.

- Jens har ikke kontroll på eldreomsorgen. Vi vil gi plass til alle eldre som trenger det. Eldreomsorg er viktig for Frp, sa Jensen.

Hun gjentok at private skal få bygge omsorgsboliger og sykehjem, slik at køene forsvinner. Og anklagde Arbeidepartiet for å stanse privat utbygging av omsorgsboliger og sykehjem.

Ordknapp om oljeboring

Da debatten beveget seg inn på oljeutvinning i Vesterålen og Lofoten, ble statsministeren taus.

- Vi må ha nok kunnskap om dette før regjeringen tar stilling til det. Vi skal sette oss ned og komme fram til en løsning, sa Stoltenberg.

- Alle andre partier har tatt standpunkt i saken. Oljeutvinning i nord er bra for miljøet. Hvis vi ikke utnytter disse ressursene, vil kullkraftproduksjonen i Europa øke, sa Siv Jensen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger