NRK Meny
Normal

Rema 1000 slutter med bruk av sperrebånd

Rema-ledelsen sier de vil slutte å holde butikkene sine ulovlig søndagsåpent med sperrebånd i lokalene fra og med 17. mai.

Rema 1000 søndagsåpent

En plakat inne i Rema 1000 på Grünerløkka i Oslo forteller at butikken holder søndagsåpent kl 12-20. Deler av butikken er avsperret og kunder som ønsker varer innenfor sperringen må kontakte personalet. Dette slutter nå Rema 1000 med ettersom de føler de har fått frem poenget sitt, opplyser de.

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Butikkjeden opplyser i en pressemelding at de gjør dette på grunn av at de ser at Norgesgruppen nå stenger og bygger om flere av sine Kiwi og Joker-butikker.

– Det ser vi på som en innrømmelse, og endelig en faktisk vilje til å følge loven, selv om våre undersøkelser i dag viser fortsatt ett titalls brudd på denne loven, sier Jan Frode Johansen, administrerende direktør i REMA Franchise.

Fagforening: – sier «ædda bædda»

I januar valgte Rema å anmelde 120 dagligvarebutikker for å holde ulovlig åpent på søndager, men samtlige anmeldelser ble henlagt. Regelverket sier at dagligvarebutikker med inntil 100 kvadratmeter salgsflate kan holde åpent på søndager.

Etter at politiet henla saken, begynte Rema 1000 praksisen med provisoriske sperrebånd.

– Vi er opptatt av like konkurransevilkår. Det er derfor vi gjør dette, sa kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer i Rema 1000 til NRK kort tid før det ble kjent at de slutter med sperrebåndene.

Lederen i fagforeningen Handel og Kontor, Trine Lise Sundnes, reagerte sterkt på det Rema 1000 driver med.

– Per dags dato har vi lovløse tilstander. Dette er et stort omdømmeproblem for bransjen. Rema 1000 «peker nese» til politiet og sier «ædda bædda», sier Sundnes til NRK.

– Oppnådd målene

Beyer sier det har ikke vært lett for Rema 1000 å dra dette så langt, men at de har sett det som helt nødvendig for å få nok fokus på saken.

– Vårt mål har hele tiden vært å få fokus på at våre konkurrenter bryter loven hver søndag og har gjort det i mange år uten at verken politikere eller politiet har grepet inn, sier hun.

– Men når vi først gjorde det samme som våre konkurrenter, da ble det bråk, og ikke minst en politisk bevegelse mot en ny utredning av loven. Da har vi oppnådd våre mål.

– Ikke grunnlag for å ta oss

Oslo-politiet uttalte til NRK i går at de ikke kommer til å gå inn i feiden om søndagsåpne butikker.

Beyer sier Handel og Kontor får mene akkurat det de vil om dette om aksjonen til Rema 1000.

– Jeg vet ikke hvordan Handel og Kontor tenker. Men jeg lurer på om de er rundt om kring i norges land og sjekker hvordan konkurrentene våre driver, og ikke bare oss. Eller sitter de på kontoret sitt og sjekker internettsider og åpningstider?

– Jeg vet ikke hva de gjør for å bare ha grunnlag for å ta oss, sier Beyer til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger