Normal

Rektorblogg skapte storm om overbeskyttende foreldre

Ungdomsskolerektor Bjørn Bolstads blogginnlegg med delvis fiktive meldinger fra foreldre har skapt mange reaksjoner. I helgen hadde bloggen «En rektors bekjennelser» nesten 50.000 besøkende.

Rektor Bjørn Bolstad ved Ringstabekk skole

Enkelte mener rektoren harselerer med elevenes matallergier og psykiske påkjenninger. Selv ønsker han debatt om hvor beskyttende foreldre skal være, og hva offentlig ansatte kan snakke om.

Foto: Privat / Privat

– Det er langt flere lesere enn bloggen min normalt har. Det er klart at spørsmålet er aktuelt, og jeg syns det er verdt å belyse det. Det enkle spørsmålet er «har vi det for godt?» sier Bolstad til NRK.

Før helgen publiserte Bærums-rektoren innlegget «Hvordan pakke inn et barn?» der han listet opp «nesten autentiske utsagn og beskjeder fra foreldre». Reaksjonene lot ikke vente på seg.

– Saken har åpenbart trigget flere spørsmål. Det jeg ønsket å ta opp, er det det er færrest reaksjoner omkring. Jeg stiller spørsmål om vi er i ferd med å pakke barna våre for mye inn. Det har vært veldig få, om noen, som sier vi bør pakke dem mer inn, sier Bolstad.

Matallergi og påkjenninger

I bloggens kommentarfelt har flere reagert på innlegget fra foreldrene som ønsker glutenfri og laktoseredusert mat i kantina, «gjerne også sitrusredusert juice og nøttefrie gulrøtter».

Andre mener rektoren bagatelliserer ungdomsskoleelevers psykiske helse.

«Til sosiallæreren ... opplevelsene de siste ukene har vært en psykisk påkjenning for henne og vi holder henne derfor hjemme fra skolen noen dager. »

– Noen mener jeg harselerer med folk som sliter. Det er ikke mitt poeng. Hvis elever har alvorlige hendelser bak seg, som for eksempel dødsfall i nær familie, så avfeies ikke det fra skolen. Spørsmålet er hva som er å slite psykisk og hva som er motgang i livet, sier Bolstad.

– Interessant debatt

Bolstad sier mange mener han ikke burde ha publisert innlegget, enten fordi de mener det bryter med taushetsplikten eller at han henger ut foreldre. Det mener han er en interessant diskusjon, som gjelder mange samfunnsområder.

– Er det riktig av leger å fortelle generelt om hvordan pasientgruppen forandrer seg, eller skal man ikke si slikt i offentligheten? Jeg mener man kan gjøre det, men uten å henge noen ut, sier rektoren, og understreker:

– Jeg mener det ikke er noen enkeltpersoner her som kan identifiseres. Og som jeg skriver er noen av henvendelsene oppdiktet.

FAU-møte

Foreldre med barn på Ringstabekk skole har diskutert innlegget i helgen. FAU-leder Bjørn Enger tror saken blir tema under eventuelt på utvalgets møte førstkommende onsdag. Han ønsker ikke å diskutere saken før dette.

Rektor Bolstad sier at deler av innlegget kunne vært formulert annerledes.

– Jeg burde kanskje ha skrevet tydeligere at innlegget var oppdiktet, men basert på virkelige hendelser, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger