Rekordbeslag av heroin

Tollvesenet gjorde rekordbeslag av heroin i 2006, men det betyr ingenting for brukerne på gata.

Heroin
Foto: Politiet

Tollvesenet avslørte og tok 82 kilo heroin i løpet av året, og det slår den ti år gamle rekorden. Men i Skippergata i Oslo går narkohandelen sin vante gang mandag kveld. At tollvesenet har beslaglagt 500 kilo hasj, nesten 100 kilo amfetamin og 82 kilo heroin i 2006, har ikke noe å si for brukerne der. 

- 82 kilo er ingenting. Det kommer inn tonn etter tonn. Tilgangen er jævlig stor nå så det er ikke noe problem å skaffe seg et skudd, sier heroinbruker Stine (27) til NRK.

- God herointilgang

I sommer var det heroin-tørke i Oslo, men det er ikke sikkert det har noen sammenheng med toll-beslagene.

- Sånn som vi opplever situasjonen så er det ikke noe problem å få tak i illegale rusmidler i Oslo. Det var en tørkeperiode i fjor sommer, men hvorvidt det økte beslaget har noe med herointørken å gjøre er veldig vanskelig å vite, sier direktøren i rusmiddeletaten i Oslo, Lilleba Fauske.

Smuglersprit borte

Tollvesenet har beslag over hele landet, og ved siden av rekordbeslag av sterk narkotika er det dopingmidler som har økt mest.

Smuglerspriten har nesten blitt borte. Tollvesenet gjorde et stort beslag på 3000 liter, men etter de dødelige metanol-skandalene er det ikke mye smuglersprit i landet lenger.

- Kontrollerer bedre

Toll- og avgiftsdirektoratet mener høye narkobeslag ikke betyr at det kommer mer narkotika til Norge.

- Vi vet ikke noe sikkert om den mengden som kommer inn i landet. Det er ingenting hos oss som viser at økningen i den illegale importen har vært voldsom stor. Vi tror, og er glade for, at vi jobber bedre og har flere i kontrollen, og stoler på at det er grunnen til økte beslag, sier toll-direktør Øystein Haraldsen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger