Hopp til innhold

Rema-Reitan angriper Listhaug i internt brev

I et internt brev til kjøpmennene skriver Reitan at matminister Sylvi Listhaug mangler kompetanse og at hun feilinformerer. – Skriv færre brev og konsentrer deg om lavere priser, svarer Listhaug.

Odd Reitan

Rema-gründer Odd Reitan mener landbruksministeren, forbrukerdirektøren og NRK driver med feilinformasjon. Reitan er nå styreleder i Reitangruppen og Rema 1000.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

«Statskanalen feilinformerte bevisst».

Slik starter Odd Reitan et internt brev til kjøpmennene etter forrige ukes Brennpunkt, «Matvarekrigen», som satte kritisk søkelys på dagligvarekjedene. NRKs journalistikk er barnslig, og de forteller en røverhistorie, hevder Reitan, men også landbruksministeren fra Frp får gjennomgå.

LES HELE BREVET NEDERST I SAKEN.

I brevet skriver Reitan:

«Både landbruksministeren og direktøren i Forbrukerrådet mangler kompetanse til å kunne beskrive innholdet i vår bransje. De blander sammen og feilinformerer uten å vite om det selv»

– Rema har behov for å peke på andre

Det er under to år siden Rema 1000 betalte godt for kompetansen til Sylvi Listhaug.

I tiden før Listhaug ble landbruks- og matminister, høsten 2013, jobbet hun for First House og ble hyret inn av Rema 1000 som rådgiver med spesialkompetanse.

Sylvi Listhaug

Rema 1000 i Reitangruppen betalte godt for kompetansen til Listhaug før hun ble statsråd. Rema hyret inn Listhaug som spesialrådgiver fra First House.

Foto: Eivind A. Pettersen

– Hva synes du om hvordan Reitan omtaler deg nå?

– De har et behov for å få fokus vekk fra seg selv når de kom ganske dårlig ut av dokumentaren NRK viste, sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp).

– Forbrukerne fikk se at Rema brukte mange millioner på å dra til Las Vegas for å feste, samtidig som vi påpeker manglende konkurranse og at prisene er for høye, fortsetter Listhaug.

Det er påstander om manglende kompetanse og at du feilinformerer. Det er jo grove påstander?

– Jada, det er det. Jeg kan forsikre Reitan og Rema-systemet om at jeg har satt meg veldig godt inn i saken og den vil bli prioritert fremover. Reitan bør skrive færre brev og heller konsentrere seg om lavere priser, avslutter Listhaug.

– En intern, personlig hilsen

Hos Reitangruppen i Trondheim understreker de at brevet fra Reitan er en intern, personlig helgehilsen, og at de ikke vil la seg intervjue. Men i en e-post svarer de:

«Landbruksministeren bruker i denne saken for ensidig datagrunnlag til å beskrive virkeligheten i bransjen. Reitan har ikke som hensikt å skape et negativt bilde av landbruksministeren, men få tydelig frem at i denne saken blir framstillingen av hele bransjen feil».

Reitan ønsker heller ikke å utdype hva i programmet som er barnslig og useriøs journalistikk, men Reitangruppen skriver i e-posten til NRK at «Det var et uttrykk for vår fortvilelse over en skjev framstilling».

Les hele brevet her:

Reitan-brev side 1

Reinta-brev side 2

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger