Hopp til innhold

Regjeringen vil hindre nettspilling

Regjeringen forbyr bankene å overføre penger til utenlandske nettgambling-selskaper.

Trond Giske
Foto: Arild Sandsvik / NRK

Det finnes mange spillnettsider som er registrert i utlandet, men som er tilrettelagt for spilleglade nordmenn.

I fjor satset nordmenn for minst seks og en halv milliard kroner på utenlandske spillnettsteder.

Ulovlig i Norge

Regjeringen vil hindre at nordmenn spiller på disse sidene, og gjør det derfor forbudt for bankene å overføre penger til nettgambling-selskaper.

Nett-TV: Giske vil ha en slutt på nettgambling

- Vi gjør det nå forbudt med betalingstransaksjoner til spill som er ulovlige i Norge. Når spillene er ulovlige så mener vi også at det må være forbudt å overføre penger til dem, sier kulturminister Trond Giske til NRK.

Giske sier at det er en sammenheng mellom at automatene nå er borte og at folk har begynt å spille på utenlandske nettsider. Regjeringen mener det beste tiltaket mot at folk spiller bort pengene sine er et forbud.

- Det er fordi vi ser at det er disse spillene som skaper store spillavhengighetsproblemer. Det er her folk kan spille seg fra gård og grunn. Etter at gevinstautomatene ble forbudt er det nå dette som er det store problemet, sier Giske.

Leif Osland

Leif Osland.

Foto: Arild Sandsvik / NRK

Skeptisk til forslaget

Gamblingselskapene mener et slikt forbud vil gjøre det vanskeligere for de spilleavhengige, fordi de i stedet må gå over til måter å betale på som har færre begrensninger enn det som er tilfellet i dag.

Også en samlet banknæring er skeptisk til forslaget, og tror at folk kommer til å spille uavhengig av forbudet.

- Nei, de vil nok bli ledet av utenlandske spilloperatører til å opprette utenlandske konti og bruke utenlandske betalingsformidlingsmåter, og da blir kontrollen mindre og ikke mer, sier Leif Osland, som er kommunikasjonsdirektør i Finansnæringens Hovedorganisasjon.

Det nye lovforslaget vil bli sendt til Stortinget i løpet av denne måneden.

AKTUELT NÅ