Regjeringen samles til terrorøvelse

Torsdag samles alle statsrådene ved situasjonsrommet på Akershus festning. Da skal de for første gang siden 22. juli øve seg på å håndtere et terrorangrep.

Video Øvelse Gemini Stoltenberg

Jens Stoltenberg på vei inn i situasjonsrommet på Akershus festning. Se hele saken.

– Vi skal inn i et rom der vi håndterer kriser.

Det sier statsminister Jens Stoltenberg idet han er på vei inn i et av de best sikrede og mest hemmelige rommene i Norge.

– Viktig at vi øver

Bak døren han går gjennom satt de 22. juli. Onsdag var statsministeren igjen inne i situasjonsrommet i kjelleren på Akershus festning, for å få en orientering om terrorøvelsen Gemini.

Øvelse Gemini Jens Stoltenberg

Statsminister Jens Stoltenberg sier det er viktig at informasjonen flyter bedre mellom etatene i krisesituasjoner. Det øves det på nå.

Denne uken gjennomfører politiet og forsvaret den første store terrorøvelsen siden 22. juli. Også regjeringen må gå gjennom rutinene sine i krisesituasjoner.

– Det er viktig at vi øver. Selv om man tenker at det er helt utenkelig at noe slikt skal se, så har vi jo dessverre sett eksempler på at utenkelige ting skjer, sier Stoltenberg.

Alle statsrådene samles

Torsdag samles alle statsrådene her. Da skal også de for første gang siden 22. juli øve seg på å håndtere et terrorangrepet.

– Det er spesielt to ting denne øvelsen handler om, som også 22. juli handlet om. Det ene er samarbeidet; bistand fra forsvaret til politiet. Det øver vi på nå. Det andre er informasjon, altså få opp informasjon slik at den flyter godt mellom de ulike nivåene og etatene, sier statsministeren.

Dette er to områder der regjeringen har høstet kritikk. Torsdag formiddag skal de forsøke å lære av erfaringene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger