Regjeringen innfører krav om bordservering av alkohol på arrangementer

Regjeringen innfører krav om bordservering av alkohol på arrangementer. Det er det samme kravet som allerede gjelder for serveringssteder.

Øl servering uten mat

Regjeringen innfører krav om bordservering av alkohol på arrangementer. Kravet vil gjelde fra midnatt natt til torsdag.

Foto: Vidar Ruud

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Kravet vil gjelde fra midnatt natt til torsdag, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet til NTB.

Helseminister Bent Høie (H) sier kravet innføres for å redusere smitterisiko på arrangementer.

– Det er tillatt med inntil 200 personer på arrangementer som gjennomføres på offentlig sted. Kravet om bordservering vil gjelde for arrangementer med skjenkebevilling. Formålet bak regelen er blant annet å unngå trengsel og kø ved bar og lignende, sier Høie.

Siden 8. august har arrangementer med skjenkebevilling vært nektet å servere alkohol etter midnatt. Og all alkohol servert før midnatt har måttet bli konsumert innen 00.30.

Arrangør er også pliktig til å iverksette tiltak som gjør det mulig å ivareta god hygiene og forsikre at syke ikke er til stede på arrangementet.

Arrangør må også føre oversikt over deltakere og gjennomføre arrangementet på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

Likebehandling som serveringsbransjen

Assisterende Helsedirektør Espen Nakstad sier kravet som kom i dag er de samme som gjelder for serveringsbransjen.

– Det innebærer hvis man skal ha bryllup eller andre arrangementer så kan man ikke ha en bardisk som folk står og henger i. Akkurat det kan man heller ikke i serveringsbransjen. Sånn sett så er det en likebehandling og harmonisering av de reglene som gjelder for serveringsbransjen ellers, sier Nakstad.

Han mener dagens krav er fornuftig siden i arrangementer så har mann stått litt friere enn restauranter og barer.

Espen Nakstad, assisterende helsedirektør.

Assisterende Helsedirektør Espen Nakstad sier kravet som kom i dag er de samme som gjelder for serveringsbransjen. 

Foto: Trond Stenersen / NRK

Vil oppleve flere lokale utbrudd i høst

Ifølge Nakstad vil høsten også være preget av flere lokale utbrudd som landet har vært preget av de siste ukene.

– Jeg tror at vi fortsatt kommer til å ha sånne smittetilfeller, fordi det fortsatt kommer en del smitte fra utlandet. Får vi mindre smitte fra utlandet, så får vi sannsynligvis mindre utbrudd også, sier Nakstad.

Smittesituasjonen i Norge kan bli like lav som den var i juni hvis folk blir flinkere til å holde avstand og bruker munnbind der annet ikke er mulig, ifølge Nakstad.

– Det er mulig å komme tilbake dit, men det krever en del innsats nå. Til dels fordi vi er mer i kontakt med hverandre nå og vi har mer smitte fra utlandet.

Status Norge

Sist oppdatert: 28.11.2020
2 841
Siste uke
118
Innlagt
328
Døde

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger