Hopp til innhold

Reddet ned fra stolheisen etter et par timer

Skiløpere på Norefjell ble sittende et par timer i stolheisen da den stanset i dag. De som frøs mest, fikk kastet ulltepper opp til seg. Etter en stund fikk redningmasskaper firt dem ned.

Norefjell

Redningsmannskaper firte skituristene ned en for en.

Foto: Hallgeir Braastad / NRK

Mange skiturister hadde tatt turen til Norefjell i Buskerud denne lørdagen. Men da en av de øverste stolheisene i anlegget stanset, ble det en kald fornøyelse for mange.

Klokken 13.00 meldte skianleggetat de hadde strømstans i den nedre toseters stolheisen ved anlegget.

– Reserveaggregatet ble startet, men på grunn av en sprekk i en kabel kunne ikke dette brukes. Evakuering ble iverksatt ved at personene ble firet ned fra stolene, sier operasjonsleder Kaare Tiller ved Nordre Buskerud politidistrikt til NRK.no.

Ventet i to timer

Norefjell

De som ble sittende fast, fikk tepper kastet opp til seg.

Foto: Hallgeir Braastad / NRK

En mor forteller at hun ble sittende i heisen i to timer sammen med et lite barn. Heldigvis var det bare noen minusgrader og lettskyet vær. De som frøs mest, fikk tepper kastet opp til seg.

Etter hvert kom brannvesenet og redningsmannskaper til. En mann klatret opp i heisstolen og fikk firt de som satt der ned.

NRKs reporter på stedet forteller at folk taklet det som skjedde bra. Da folk var vel reddet ned, fikk de tepper og ble kjørt inn i varmen, forteller han.

Norefjell Skisenter AS ønsker ikke å kommentere saken og henviser media til politiet ved Nordre Buskerud politidistrikt.

AKTUELT NÅ