Hopp til innhold

Rasstengte veier i Nord

En lang rekke veier i de tre nordligste fylkene er stengt på grunn av ras og flom.

Veibrudd Røyrvik

Ved Røyrvik i Trøndelag ble Fylkesvei 361 gravd ut av flom i helgen. Nå skaper vårværet store problemer i de tre nordligste fylkene.

Foto: Hans Øines

Raset ved Jamtfjelltind i Vefsn kommune

To er funnet døde og to er savnet og antatt omkommet etter raset ved Jamtfjelltind i Vefsn kommune i Nordland søndag.

Foto: Luftforsvarets redningstjeneste / SCANPIX
Video Ras i Kåfjord
Foto: Nyhetsspiller
Video Ras i Nordland
Foto: Nyhetsspiller

Mye nedbør kombinert med høye temperaturer og stor snøsmelting har ført til mange ras, og ekstrem rasfare mange steder i de nordligste fylkene.

Farlige veistrekninger

Seksjonsleder Trond Langmo ved veitrafikksentralen i Nord-Norge ber folk om å være svært forsiktige hvis de ferdes på veiene i landsdelen.

- Mange steder er elver og vassdrag i ferd med å gå over veiene, og kan også undergrave veistrekninger. Folk må være forsiktige, sier Langmo.

Mange ras

Både Norges Geotekniske Institutt og politiet opplyser at det er veldig farlige forhold i fjellet og det har gått flere ras i nærheten av ulykkesområdet i Vefsn kommune i Nordland der åtte mennesker ble tatt av et ras i går kveld. To kvinner er bekreftet omkommet, og det er antatt at to kvinner som er savnet også har mistet livet.

Les også:

Ferdselsforbud i fjellet

Politiet har lagt ned fullstendig ferdsels- og oppholdsforbud i fjellområdene i Vefsn på grunn av ekstrem rasfare. Det blir derfor heller ikke noen leting etter de savnede i dag.

Stengte veier

Det har gått en rekke snø- og steinskred i Finnmark, Troms og Nordland de siste dagene. Vegvesenet oppdaterer fortløpende hvilke strekninger som er rasstengt.

I Troms er E6 midlertidig stengt mellom Røykeneset og Skibotn på grunn av flom.

I Nordland er E6 mandag ettermiddag stengt i ett felt ved Lønsdal på grunn av flom og jordras.

I Finnmark var E6 stengt ved Storsandnes i Langfjorden på grunn av snøras. Veien ble åpnet igjen for trafikk ved 1830-tiden.

I tillegg er en rekke riksveier og fylkesveier stengt.

Statens Vegvesen oppdaterer sine nettsider fortløpende. De siste oppdateringene finner du her:

Trafikkinformasjon for Nordland .

Trafikkinformasjon for Finnmark .

Trafikkinformasjon for Troms .

LES OGSÅ: NRK Trafikk .

Nordlandsbanen stengt

I tillegg er Nordlandsbanen stengt mellom Dunderland og Rognan da det har gått flere ras på strekningen. Jernbaneverket opplyser at strekningen tidligst åpner for togtrafikk igjen fredag 21. mai.

- Inntil da frakter vi passasjerene med buss, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til NRK. Stengningen kan komme til å skape problemer i morgen når pendlertrafikken tar seg opp, men foreløpig er ikke den største pendlerruta,, mellom Bodø og Rognan, berørt. Det vil ta litt lengre tid enn vanlig, men vi strekker oss langt for å få passasjerene frem, sier Colstrup.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger