Hopp til innhold

Raserer butikken mens kundene flykter

Politiet i Oslo ønsker tips om de fire gjerningsmennene som ranet en gullsmed på Grønland lørdag. En overvåkingsvideo viser hvordan de fire raserte butikken for å få tak i varene.

Overvåkningsvideo av gullsmedranet i Oslo

Midt i lørdagsrushet ble en gullsmed ranet på Grønland i Oslo, og flere skudd ble avfyrt med automatvåpen.

Videoen viser hvordan de ranerne stormer inn i butikken og begynner å knuse glassmontrene. En kvinne river til seg sakene sine og trillebagen sin og kommer seg unna.

Fremdeles på frifot

De fire ranerne hadde på seg like klær. Dersom noen har sett de fire gjerningsmennene uten finlandshetter ønsker politiet beskrivelse av dem. Politiet ønsker videre opplysninger om hvor klærne er kjøpt.

– Etter at videoen ble kjent ha vi fått inn endel tips. Det har vært noen telefoner hit til krimvakta, sier vaktleder Ingunn Braseth til NRK.

Hun sier letingen fortsetter med uforminsket styrke gjennom natta, men vil ikke si noe om hvor det letes eller hvor styre styrker politiet har ute. Politiet har foreløpig heller ingen opplysninger om størrelsen på ransutbyttet, men sier at det trolig er snakk om store verdier.

– Flaks ingen ble skadd

Politiet ønsker også tips om mulig fluktbil ranerne kan ha benyttet etter å ha tent på ransbilen.

Med så mange folk til stede er det bare flaks at ingen ble skadd, mener politiet. Det var gullsmedbutikken Sheikh Enterprises på Grønland som ble ranet av fire menn like etter klokka 12 lørdag. Ranerne skjøt minst to skudd utenfor gullsmeden, med svært mange vitner til stede i gatene.

Satte fluktbilen i brann

Flere fortalte om dramatiske scener, og at folk med barnevogn skal ha flyktet fra området.

Det var flere personer på jobb da ranet skjedde, men heller ingen av disse ble skadd.

Øyenvitner fortalte at de så en svart Audi komme i full fart mot butikken. Ranerne skal ha lempet to bager inn i bagasjerommet før de skjøt i været.

Like etter ranet fikk brannvesenet i Oslo melding om bilbrann i Heimdalsgata mellom Grønland og Tøyen. Det var fluktbilen, en svenskregistrert, svart Audi.

Ransbil i brann på Tøyen

Politiet har bekreftet at dette var fluktbilen.

Foto: Preben Ven

Politiet sendte ut helikoptre og store mannskaper med politihunder på jakt etter ranerne. Nabodistrikter og grenseoverganger ble også varslet.

AKTUELT NÅ