NRK Meny
Normal

Raja: – Jeg diktet opp feriehistorier

– Jeg hadde vært i Pakistan én gang, men fortalte de samme historiene flere ganger og lot som jeg hadde vært der oftere, sier Venstrepolitiker Abid Raja.

Abid Raja

Abid Raja syns det var vondt å føle at han måtte lyve for å ikke skille seg ut blant de andre barna.

Foto: Karoline Kvellestad Isaksen / NRK

NRK har fortalt om firebarnsmoren Lise Lund som har hjulpet andre med trang økonomi til en gratis ferie. Hun har selv hatt dårlig råd i perioder og ønsker å hjelpe barnefamilier slik at de kan få gode opplevelse og fine minner å dele, forteller hun.

I Nordland har Røde Kors vært nødt til å si nei til nesten halvparten av familiene som ønsket å delta på en gratis sommerferieopphold og mener de sosiale ulikhetene øker.

Og nettopp det å få noen sommeropplevelser å fortelle om, kan være viktig for et barn, mener Venstrepolitikeren Abid Raja. Selv vokste han opp i enklere kår med en far som var industriarbeider og der ferieturene ikke var noe årlig høydepunkt.

– Jeg var bare på to sommerferier i hele oppveksten, sier han og legger til at det nå er rart å tenke tilbake på hvordan han selv taklet feriepresset.

– Vondt å skille seg ut

– Jeg diktet opp. Jeg hadde vært i Pakistan én gang som barn, men fortalte rett og slett de samme historiene flere ganger.

Han sier han ikke ville fremstå som en som ikke hadde gjort noen ting i ferien og at det var vondt å føle at han måtte lyve for å ikke skille seg ut.

– Vi vet det er mange som ikke har god råd. Barna deres kommer tilbake etter ferien og har ingen opplevelser å fortelle om. Det er helt fantastisk at nordmenn låner bort hytta si til dem som har trange kår, sier han entusiastisk.

Raja håper mange lar seg inspirer av dem som låner bort de stedene de har slik at flere vil begynne å gjøre det samme.

Samfunnsgeograf Karl-Fredrik Tangen har tidligere sagt til NRK at det er et enormt press blant nordmenn om å dra på typer ferier som ikke skiller seg fra andres. Han mener at klasseskillene ofte kommer tydeligere frem i fritidsaktivitetene barna har og hvor man drar på ferie.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger