Puddelklubb advarer slottet

Norsk Puddelklubb mener slottet bør tenke seg om en gang til før de velger en blandingshund.

Kronprinsparet
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Tidligere denne måneden ble det klart at kronprinsparet har skaffet seg en ” Labradoodle ”, en blanding mellom en labrador og en puddel. Forrøverig samme type hund som USAs president Barack Obama vurderte å skaffe seg.

Ikke ment som kritikk

Labradoodle

En slik hund ønsker kronprinsparet seg.

Foto: Derek Ramsey, Wikimedia Commons

– Det er ikke ment som kritikk, men vi mener at kronprinsparet kanskje bør ta en tur i tenkeboksen før de tar en endelig beslutning, understreker formann Tone Bekkåsen Fischer i Norsk Puddelklubb til VG Nett .

Puddelklubben hevder i sitt brev til kongehuset at de er redd for en moterase som tiltrekker seg useriøse aktører som avler frem avkom uten fokus på verken helse eller hunde-etisk oppdrett.

Advarer mot blandingshunder

Ifølge Puddelklubben er det ikke sikkert at blandingshundene Labradoodle eller Goldendoodle nødvendigvis er allergivennelige, røytefrie eller har et behagelig gemytt.

Norsk Kennel Klubb (NKK) stiller seg også undrende til kronprinsparets valg av nytt kjæledyr.

– For å kunne vite mest mulig om egenskaper, gemytt og opphav, lønner det seg å satse på en renraset hund. Siden kronprins Haakon tidligere var NKKs høyeste beskytter, burde også han være klar over dette, heter det på deres hjemmesider.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger