PST: – Ingen sammenheng mellom truslene mot Wara og bomben i Ski

Ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST) tyder ingenting på at truslene mot justisminister Tor Mikkel Wara har en sammenheng med bombepakken sendt til politiet i Ski.

Hærverk hos Tor Mikkel Wara

HÆRVERK: PST har startet etterforskning etter truslene og hærverket mot justisminister Tor Mikkel Wara.

Foto: Jørn Tveter / NRK

– Så langt tyder ingenting på at denne saken har noen sammenheng med bombepakken som ble sendt til politiet i Ski, sier kommunikasjonsdirektør i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Trond Hugubakken til NRK.

I går bekreftet PST at de har startet etterforskning for trusler mot myndighetspersoner. Det skjedde etter at både husveggen og bilen til justisminister Tor Mikkel Wara i løpet av natt til torsdag ble griset til med rød maling og tusj.

Onsdag ble deler av politihuset i Ski sentrum i Akershus sperret av og evakuert i flere timer. Årsaken var at det ble funnet en mistenkelig pakke på postmottaket.

Så langt tyder altså ingenting på at det er en sammenheng mellom disse to hendelsene.

Justisminister Tor Mikkel Waras bil blir kjørt bort

Fredag formiddag ble Tor Mikkel Waras bil kjørt bort fra boligen hans. Et hakekors er tegnet på bilen.

Foto: Gunhild Hjermundrud / NRK

Ingen pågrepet eller siktet

Hugubakken sier at PST fortsatt er tidlig i etterforskningen av truslene. Etter det NRK får opplyst er det andre aspekter rundt hendelsen som gjør at politiet ser svært alvorlig på saken.

Både på Waras bil og på husveggen er det skrevet «rasist» og et hakekors er tegnet på bilen. En hyssing ble ført ned i bilens bensintank.

Bilen til Wara

En luntelignende gjenstand var plassert i tanken til justisministerens bil.

Foto: Tipser

– Jeg vil ikke gå inn på detaljer i etterforskningen, men så langt er ingen siktet eller pågrepet, sier Hugubakken til NRK.

Er sikkerhetssituasjonen rundt Wara endret?

– Vi gjør løpende vurderinger av sikkerheten til myndighetspersoner, men innholdet i vurderingene og tiltakene som iverksettes kan vi ikke kommentere.

Justisministeren kommenterer trusselsaken

SE VIDEO: Justisminister Tor Mikkel Wara ønsker ikke å spekulere i motivet bak truslene.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger