NRK Meny
Normal

PST avviser video-overvåkning

PST sier det er feil at de skal ha installert kameraer i leiligheten til en av de terrorsiktede og mener dette viser at presselekkasjene ikke kommer fra dem.

Signe Aalling

Ifølge politiadvokat Signe Aalling er det kommet mye feilinformasjon i terrorsaken.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Forsvarerne til de tre som er siktet for å ha planlagt terrorhandlinger på norsk jord, har tidligere bedt PST holde munn om etterforskningen av saken.

Forsvarerne ba PST holde munn

Kjell T. Dahl

Kjell T. Dahl, forsvarer for usbekeren som har vært informant for politiet, har anklaget PST for lekkasjer.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Jeg synes det er spesielt at det har kommet så mye lekkasjer fra myndighetene, og det blir veldig spesielt når en vet at David Jakobsen er en som har samarbeidet tett med det som må være kilden for lekkasjen, sier Kjell T. Dahl, forsvarer for den 31 år gamle usbekeren.

– Her er det opplysninger som har kommet frem som direkte eller indirekte må komme fra PST. Ikke nødvendigvis fra PST som organisasjon, men fra enkeltpersoner eller på annen måte, mener Dahl.

I går bekreftet PST at Jakobsen har vært deres informant siden november i fjor. Usbekeren kontaktet selv politiet fordi han var bekymret for oppførselen til sin uigurske kamerat.

– Dette viser at det ikke er PST som har lekket

Lørdag skrev VG at PST hadde installert kameraer i leiligheten til den antatte hovedmannen og filmet forberedelsene til terrorangrepet. Dette avviste PSTs påtaleansvarlig etter gårsdagens fengslingsmøte i Oslo tingrett.

– Vi har ikke benyttet tv-overvåkning i en leilighet i denne saken. Det kan jeg avkrefte. Det underbygger da også at lekkasjene nettopp ikke kommer fra PST, for det er mye feilinformasjon ute og går, sier politiadvokat Signe Aalling i PST til NRK.

– Jeg kan ikke kommentere lekkasjer, men det er ingen grunn til å tro at det kommer fra PST, legger hun til.

– Hva synes du om at det har vært så mye skriverier?

– Det er selvfølgelig veldig uheldig. Massive presselekkasjer er også grunnen til at vi gikk til pågripelse når vi gjorde det, sier Aalling.

I går ble to av de terrorsiktede mennene, David Jakobsen og Mikael Davud, varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud og medieforbud. I to av ukene er de ilagt full isolasjon.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger