Protestutmeldelser i Bærum Frp

Tolv medlemmer av Bærum Frp melder seg ut av partiet i protest mot styret i lokallaget.

Henning Kolstad melder seg ut av Frp

Henning Kolstad har fått nok av partiregimet og melder seg ut av Bærum Frp.

Foto: Terje Haugnes / NRK

– Det vi reagerer mest på er at et ørlite flertall i kommunestyregruppen har pålagt et mindretall å stemme mot sin overbevisning. Det er ingen takhøyde i det hele tatt. Dette er et stramt regime, med en meget stram partipisk, som vi ikke kan leve med, sier Henning Kolstad, som har meldt seg ut av Bærum Frp.

Han sier det har vært maktkamp og krig innad i partiet hele det siste året.

– Stalinistisk parti

– Det er mer eller mindre blitt et stalinistisk parti. Man må ganske langt tilbake i tid for å finne noe lignende, sier han.

Kolstad er en av til sammen tolv medlemmer som i dag har fått nok og meldt seg ut av Bærum Frp. Fire av disse sitter i kommunestyret.

Blant disse er også tidligere gruppeleder Anne-Gerd Steffensen.

– Tyskland på 40-tallet

Hun sier til budstikka.no at partiet har utviklet seg på tvers av hennes verdier og at partiet nå er blitt et regime som må kunne sammenlignes med Tyskland på 1930- og 1940-tallet.

Striden skal blant annet handle om hvor fritt kommunestyrerepresentantene skal få lov til å stemme i saker som ikke handler om budsjett eller valg.

Kjenner seg ikke igjen

Lederen i partiet i Bærum, Torbjørn Espelien, er overrasket og sier han ikke kjenner seg igjen i beskrivelsene av partiet som stalinistisk og som Tyskland på 40-tallet.

– Jeg finner det meget bemerkelsesverdig. Dette får stå for deres regning. Det er ikke et parti jeg er medlem av som de beskriver, sier Espelien.

Han sier videre at han ikke tror de tolv vil være velkomne tilbake i partiet.

Frp-leder Siv Jensen sier til aftenposten.no at hun registrerer at utmeldingene har kommet uten forvarsel, og at hun tar det til etterretning.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger