Her kommer prinsesse Ingrid Alexandra til privatskolen

BEKKESTUA (NRK): Prinsesse Ingrid Alexandra (10) har sin første skoledag ved Oslo Internasjonale skole.

Prinsessen hilser på rektor på ny skole

HILSER PÅ REKTOR: Prinsesse Ingrid Alexandra ble fulgt til skolen av mormor Marit Tjessem, foreldrene kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, og lillebror prins Sverre Magnus. Hun tok rektor Janecke Aarnæs i hånden utenfor skolebygningen tirsdag morgen.

Sommerferien er over og prinsesse Ingrid Alexandra startet i dag ved Oslo Internasjonale skole på Bekkestua. Prinsessen begynner nå i 6. klasse sammen med jevnaldrende.

Prinsesse Ingrid Alexandra ble fulgt til skolen av mormor Marit Tjessem, foreldrene kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, og lillebror prins Sverre Magnus.

Kongefamilien var i godt humør og var hverdagslig kledd. Rektor Janecke Aarnæs var pyntet for anledningen og tok imot prinsessen utenfor skolen på Bekkestua.

– Prinsessen blir en helt vanlig elev

– Når prinsessen går inn døren her, er hun en helt vanlig elev, akkurat som de andre OIS-elevene, sier rektor Janecke Aarnæs ved Oslo Internasjonale skole. Rektoren sier prinsessen vil bli mottatt på engelsk fordi det er arbeidsspråket på skolen.

Prins Sverre Magnus hadde sin første skoledag i 3. klasse ved Oslo Montessori-skolen i Skådalen mandag.

Søsknene gikk begge ved nærskolen Jansløkka i Asker inntil før sommeren. Da det før sommeren ble kjent at kronprinsparet ville ta begge barna ut av den offentlige skolen til fordel for privatskoler, ble valget møtt med kritikk og debatt.

Artikkelen fortsetter under klippet.

Rektor om prinsessens nye skole

– EN VANLIG ELEV: Rektor Janecke Aarnæs sier prinsessen vil bli mottatt på engelsk fordi det er arbeidsspråket på skolen.

Skapte debatt

Oslo Internasjonale skole på Bekkestua har cirka 600 elever, og ett skoleår vil i underkant koste 100.000 kroner for prinsessen.

– Hva tenker du om valget kronprinsparet har gjort ved å la prinsessen gå her?

– Jeg vil ikke uttale meg om skolevalget, det er et personlig valg for enhver familie som velger skolegang, noen andre kommentarer har jeg ikke til det, sier rektor Janecke Aarnæs.

Arbeiderpartiets kongepolitiske talsmann Martin Kolberg sa til VG at skolevalget var et skritt i retning av avvikling av monarkiet, mens SVs utdanningspolitiske talsperson Torgeir Knag Fylkesnes uttalte til NRK at grunnlaget for monarkiet slår sprekker.

Prinsessens første skoledag

Prinsessen ble fulgt til skolen av mormor Marit Tjessem, foreldrene kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, og lillebror prins Sverre Magnus.

Foto: Kristi Marie Skrede / NRK

SISTE NYTT

Siste meldinger