Hopp til innhold

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett er forlovet

Det er ennå ikke satt noen dato for bryllupet, og paret kommer fortsatt til å bo på ulike kontinenter i tiden framover.

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett går hånd i hånd

BESØKTE NORGE: Durek Verrett og prinsesse Märtha var sammen i Norge like etter at forholdet deres var blitt kjent.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Kjærlighet dømmer ikke hvor man kommer fra, eller hvem man er som mennesker. Kjærlighet skaper bro mellom mennesker, kulturer og religioner. Og vi er glade for å ha funnet hverandre, på tvers av kontinenter, etnisitet og sosial bakgrunn, skriver paret i en pressemelding.

Foreløpig er det ikke klart når bryllupet finner sted.

Märtha Louise og Durek Verrett forlovet

RINGEN: Paret har offentliggjort dette bildet i anledning forlovelsen.

Foto: Babak Golkar/elevateYOU / NTB

– Ha tålmodighet med oss. Vi kommer til å meddele alt når tiden er inne, men til da vil vi fortsette å feire kjærligheten. Maud, Leah og Emma gleder seg på våre vegne, og det er en spennende tid for hele familien. Vi ber likevel om forståelse for at barna i denne perioden fremover får nyte sommeren i fred og ro.

Paret befinner seg for tiden i Los Angeles, hvor Durek Verrett, også kjent som sjaman Durek, bor.

«Hun sa JA!»

Durek Verrett skriver på Instagram i dag at prinsesse Märtha Louise er hans livs store kjærlighet.

Til bildet som er offentliggjort i anledning forlovelsen, der paret smiler og ser hverandre inn i øynene, og prinsesse Märtha Louise har en ring på venstre ringfinger, skriver Verrett:

«Hun sa JA! Når man vet, så vet man. Det er ikke noe bedre enn å vite at kvinnen som står foran deg, er den rette. Jeg er overlykkelig til tårer over at jeg får tilbringe resten av mitt liv med den mest renhjertede, kloke, sterke kvinnen som representerer alle nivå av guddommelighet i mine øyne.»

Durek Verrett skriver på Instagram om forlovelsen med prinsesse Märtha Louise
Foto: Skjermdump Instagram

«Prinsesse Märtha Louise er mitt livs store kjærlighet,» skriver han og legger til at han er så lykkelig som han aldri har vært før.

Også prinsesse Märtha Louise har delt det samme bildet.

«Jeg er så lykkelig for at jeg er forlovet med sjaman Durek, han som får hjertet mitt til å hoppe,» skriver prinsessen på Instagram.

«Takk til alle mine venner og familie som har stått trofast ved vår side,» skriver hun videre.

Kongelige gratulasjoner

Kongeparet gratulerer datteren og sin kommende svigersønn.

«Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen sender sine hjerteligste gratulasjoner til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett i anledning deres forlovelse, og ønsker dem alt godt i tiden fremover,» heter det i hilsenen fra kong Harald og dronning Sonja.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit og barna sender også sine beste ønsker.

«Kronprinsfamilien sender prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett varme gratulasjoner i anledning forlovelsen. De ønsker hele familien alt det beste for framtiden.»

Også statsminister Jonas Gahr Støre gratulerer de nyforlovede.

– Jeg gratulerer prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett med forlovelsen og ønsker dem alt godt, sier Støre.

Märtha Louise og Durek Verrett.

SAMMEN I TRE ÅR: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett offentliggjorde at de var kjærester i mai 2019.

Foto: Daryl Henderson / NTB scanpix

Har vurdert flytting

I et intervju med magasinet Vanity Fair i november 2020 sa Verrett at han hadde fått kongeparets velsignelse til å fri til prinsessen.

Til det svarte kongeparet at de ikke bestemmer hvem prinsessen gifter seg med.

Prinsesse Märtha har tidligere sagt at hun planlegger å flytte til USA sammen med døtrene, for å bo nærmere kjæresten.

Omstridt

Det er tre år siden prinsesse Märtha Louise, som er nummer fire i arverekken til tronen i Norge, fortalte at hun var blitt kjæreste med amerikanske Durek Verrett, som kaller seg en sjaman.

Verrett har blant annet sagt at han kan snu atomer og redusere alder, og at han ikke er et vanlig menneske, men en blandingsart mellom reptil og Andromeda.

– Durek Verrett har skapt mye reaksjoner her i landet med uttalelser om at han kan snu atomer, kurere kreft, og at han er en reptil.

– Det er et språk fra en som lever av å være sjaman og helbrede folk og fra en annen verden enn den vi er vant til. Om det er språklige utfordringer eller realiteter, går debatten rundt. Han er i alle fall omstridt i sine uttalelser, sier NRKs reporter Kristi Marie Skrede, som har dekket kongehuset i en årrekke.

Paret offentliggjorde forholdet få dager før de skulle starte turneen «The Princess and the Shaman» i mai 2019. Turneen vakte sterke reaksjoner, og flere tok til orde for at prinsesse Märtha Louise burde si fra seg prinsessetittelen og ikke bruke den i kommersiell sammenheng.

– Det er ikke noe jeg vurderer. Jeg er en del av den familien og skal forbli en del av den, svarte prinsesse Märtha.

Prinsessens bror, kronprins Haakon, uttalte seg den gang om debatten som raste.

– Vi følger med på det som blir sagt og skrevet. Det vi ønsker, er å ha en dialog med søsteren min, særlig om det som går på titulering og næringsvirksomhet, sa han til NRK.

Få måneder senere kunngjorde prinsesse Märtha Louise at hun forsto at det provoserte når prinsessetittelen er blitt brukt i kommersiell sammenheng, og at hun nå hadde besluttet at hun ikke ville gjøre det videre.

AKTUELT NÅ