Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 6 år

Hun liker å gå på ski og leke med familiens kjæledegge Milly Kakao. I dag fyller prinsesse Ingrid Alexandra seks år.

Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 6 år i dag 21.01.2010

FYLLER ÅR: Prinsesse Ingrid Alexandra fyller seks år i dag.

Foto: Jo Michael/Det Kongelige Hoff

I anledning prinsessens seksårsdag har Kongehuset offentliggjort nye bilder av bursdagsbarnet.

Bildene er tatt på Kronprinsparets eiendom Skaugum i Asker mandag tidligere denne uken.

Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 6 år i dag 21.10.2010

Prinsesse Ingrid Alexandra liker å gå på ski om vinteren.

Foto: Jo Michael/Det Kongelige Hoff

Prinsesse Ingrid Alexandra går nå siste året i barnehagen og til høsten begynner hun i 1. klasse ved Jansløkka skole i Asker.

Ifølge Kongehusets barnesider på nett er prinsessen glad i å tegne, lese bøker, høre på musikk og å leke med hunden Milly Kakao.

Om vinteren liker hun å gå på ski og om sommeren er favorittaktiviteten å bade. Hun synes også det er gøy å leke med storebror Marius (13) og lillebror prins Sverre Magnus (4).

Prinsesse Ingrid Alexandra er den første jenta som er født med arverett til den norske tronen.

Første offisielle oppdrag

Til tross for sin unge alder har prinsesse Ingrid Alexandra allerede hatt noen offisielle oppdrag.

I fjor sommer representerte hun sammen med kronprinsesse Mette-Marit under møtet med Miljøagentene på slottsplassen .

Prinsessen har også allerede lang erfaring med å delta på de store familiære fellesoppdragene, som å vinke fra slottsbalkongen på 17. mai, delta under Holmenkollsøndagen, delta på gudstjenester, dåp og ved andre store anledninger.

Kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra hilser på statsråd Erik Solheim

Prinsesse Ingrid Alexandra hadde sitt første offisielle oppdrag i fjor sommer under møtet med Miljøagentene. Her hilser hun på miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Før far og farfar

Pappa, den gang prins Haakon Magnus, hadde ifølge Slottet sin første offisielle opptreden da han i juni 1980, nesten sju år gammel, deltok på en markering på Stortinget i anledning at det var 75 år siden unionsoppløsningen. Før det hadde han riktignok danset offentlig, for første gang i desember 1979 i Rådhuset, men da som medlem av Folkemuseet dansegruppe, ikke primært som prins, skriver NTB.

Farfar, daværende prins Harald, hadde sin første offisielle oppgave seks år gammel. I eksil under krigen i 1943 var det hans oppgave å døpe nye fly på det norske flyvåpenets treningssenter Little Norway i Canada.

Selv om de tre var ganske jevnaldrende når de hadde sine første offisielle oppdrag, ligger prinsessen årevis foran når det gjelder én ting: Hun har allerede demonstrert sine talegaver overfor det norske folk.

Klar tale

Det var i forbindelse med åpningen av Slottets egne internettsider for barn i desember i fjor at prinsesse Ingrid Alexandra snakket offentlig for første gang.

– Velkommen til de nye barnesidene våre. Håper du liker de, sier hun usjenert på en video som er lagt ut på nettstedet.

Hun er flankert av stolt og glad farfar kong Harald, som for øvrig får klar beskjed fra barnebarnet om å gjenta meldingen hennes.

Senere samme måned deltok prinsessen på julevideoen til kongefamilien, der hun fikk æren av å telle til tre før familien i kor ønsker alle en god jul.

SISTE NYTT

Siste meldinger