Prinsens navn er Oscar Carl Olof

Sveriges nye prins skal hete Oscar Carl Olof, og blir hertug av Skåne.

Ny prins

ARVEREKKE: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel har blitt foreldre til Oscar Carl Olof. Dronning Silva har da fått sitt fjerde barnebarn.

Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix

Kong Carl Gustaf av Sverige avslørte i dag navnet til sitt fjerde barnebarn.

– Han kommer til å døpes senere. Hans navn kommer til å være Oscar Carl Olof. Han kommer til å bli kalt Oscar, forteller kong Carl Gustaf, som skal møte sitt nye barnebarn senere i dag.

Bestefar

BESTEFAR: Kong Carl Gustaf møtte pressen i dag sammen med prins Carl Philip og regjeringen, og det var bestefaren som avslørte den nye prinsens navn.

Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB scanpix

– Men kanskje litt på avstand, for dessverre har jeg influensa. Jeg får titte gjennom en dørsprekk, sier kongen muntert.

Stolt pappa

Statsminister Stefan Löfven gratulerte kongefamilien med den nye prinsen. Löfven fikk hilse på prins Oscar Carl Olof sammen med foreldrene i dag morges.

–Det var "jättekul", sier Löfven

Den lille prinsen kom til verden i går klokka 20.28. Han veide 3655 gram og var 52 centimeter lang. Den stolte pappaen prins Daniel kunne fortelle pressen i går kveld at både mor og barn har det bra.

Ny prins

NY PRINS: Her er det første bildet av den nye prinsen. FOTO: Kunghuset

I går var det stor spenning knyttet til om barnet var en gutt eller en jente, for det hadde nemlig kronprinsparet valgt å ikke vite før fødselen. Prins Daniel tok seg god tid før han avslørte for det svenske folket at det var en gutt de hadde fått.

Nummer tre i arverekka

Han er det fjerde barnebarnet til kong Carl Gustaf og dronning Silvia. Kronprinsesse Victoria og prins Daniel har fra før av datteren Estelle Silvia Ewa Mary, som ble født 23. februar 2012. I dag tidlig våknet hun opp til nyheten om at hun var blitt storesøster.

Ny prins

TOK I MOT: Prins Daniel takket i går fødselslegen Lennart Nordström, som tok i mot den nye prinsen.

Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix

Hun er tronarving og det første barnebarnet til kong Carl XVI Gustaf og dronning Silvia. Estelle er nummer to i arverekka etter moren og Oscar Carl Olof blir nummer tre.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger