Bodø bruker PR-rådgivere for å snu stortingsflertallet

Bodø kommune kjøper PR-rådgivere for å komme i kontakt med politikere i Oslo. Selv om flertallet på Stortinget ikke vil ha jagerflybasen i Bodø, vil ordføreren ha omkamp.

Ole Henrik Hjartøy vil arrangere fakkeltog for kampfly

TAPT SLAG: Selv om Bodø kommune har brukt 300.000 for å få et PR-byrå til å flytte makt, innser også ordfører Ole-Henrik Hjartøy (t.v.) at slaget om jagerflybasen er tapt.

Forsvarsministeren og Arbeiderpartiets stortingsgruppe bestemte seg for at Ørland blir ny jagerflybase 29. februar.

Dagen etter, 1. mars, signerte Bodø kommune avtalen som gir PR-byrået Geelmyuden.Kiese 300.000 kroner for å omgjøre beslutningen. Det viser dokumenter NRK har fått innsyn i.

– Jeg synes det er veldig trist at Bodø kommune bruker skattebetalernes penger på denne måten, sier Arbeiderpartiets parlamentariske leder Helga Pedersen til NRK.

Helga Pedersen Ap

BORTKASTET: – Dette er bortkastedet penger. Vår stortingsgruppe har konkludert, sier Arbeiderpartiets parlamentariske leder Helga Pedersen.

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

– Vi stiller opp på møter med Bodø kommune og andre kommune som vil møte oss helt gratis, påpeker hun.

– Dette er bortkastedet penger. Vår stortingsgruppe har konkludert, fastslår Pedersen.

– Må ha investeringer

Selv om PR-byrået lover å flytte makten i kundens favør, innser også Bodøs høyreordfører Ole-Henrik Hjartøy at slaget om jagerflybasen er tapt.

– Når det gjelder valget om det skal bli Bodø eller Ørland, tror jeg det er svært lite sannsynlig, vedgår Hjartøy overfor NRK.

– Men vi har ei flystripe der betongen er i ferd med å gå i oppløsning, hvor det må gjøres store investeringer i Bodø. Det har vært viktig for oss å kommunisere ut Bodøs behov, forklarer ordføreren.

Ordfører Hjartøy mener uansett at PR-regningen har vært riktig bruk av skattebetalernes penger.

– Vi har fått bistand til pressekonferanser, kronikker, og på det strategiske har dette i alle fall vært nyttig for oss.

Avviser problem

Even Westerveld

PR-rådgiver og KrF-politiker Even Westerveld avviser dobbeltrolle.

Foto: NRK

Bodø kjøper kontakt med myndighetene gjennom Even Westerveld i Geelmuyden.Kiese, som er både PR-rådgiveren til Bodø og andre vara til Stortinget for Kristelig Folkeparti i Oslo. Han har møtt på Stortinget denne perioden.

I en e-post til NRK avviser han at dobbeltrollen er problematisk.

«Dersom jeg hadde blitt kalt inn til Stortinget som andre vara, ville jeg naturligvis ha meldt meg inhabil i denne saken, i henhold til min avtale med KrFs stortingsgruppe. Denne avtalen er åpen og kan fås fra Stortingsgruppens sekretariat.», skriver Westerveld.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger