PR-guru: Petter har vært korttenkt

Ingebrigt Steen Jensen sier det ikke kler Petter Northug å underminere norsk idrett gjennom pokerspill.

Petter Northug og Ingebrigt Steen Jensen
Foto: Scanpix (Montasje)

Den norske langrennsløperen har måttet tåle kritikk fra flere hold etter at det denne uka ble kjent at han for tiden oppholder seg i Monte Carlo for å spille poker på oppdrag for bladet Vi Menn.

Petter Northug skal også delta i poker-VM i Las Vegas i juli. Der skal han og motstander Marcus Hellner kjempe om 50 millioner kroner.

– Med VM i Vegas 5 juli er jo dette en fantastisk fin "oppvarming". Det gjelder å ikke ha respekt. Jeg setter meg ned for å vinne, sånn er jeg alltid når jeg konkurrerer, sier han.

Men både Lotteritilsynet, Norges Idrettsforbund og psykologer som jobber med spilleavhengige er kritiske til Northugs pokerflørt.

– Rammer norsk idrett

Heller ikke PR-mann og styreformann i Stabæk fotball Ingebrigt Steen Jensen deler Northugs entusiasme over gamblingen.

– Som alle nordmenn elsker jeg Petter Northug. Han kler mye rart, og det kan være han kler å spille poker også. Men akkurat her har han tenkt litt for kort, sa Jensen i en debatt i NRK Ukeslutt nå i formiddag.

Jensen mener de utenlandske spillselskapene som tilbyr poker på nett sluser penger ut av norsk idrett. Penger som burde gått gjennom Norsk Tipping havner dermed hos utenlandske aktører.

– Hvis norske idrettsutøvere ikke tenker over det, så underminerer de norsk idrett, sier Steen Jensen og viser til at Northugs gamle klubb Mosvik i stor grad får sine midler gjennom Norsk Tippings grasrotandeler.

– Internasjonale spillselskaper har bare ett mål: Og det er å tjene så mye penger som mulig på norsk spill. Og ikke én krone føres tilbake til ballbinger eller trenere for norske idrettslag, sier Jensen.

– Ingen alternativer

Racerbåtutøver Marit Strømøy sponses av gamblingnettsiden Norgesautomaten og tilbakeviser Jensens påstander om at utenlandske spillselskaper suger til seg grasrotpenger:

– Det er faktisk ikke riktig. De har faktisk også, som Norsk Tipping, en grasrotandel. De tilfører penger direkte tilbake til idrettsforeninger, kultur og organisasjoner som Døveforeningen, parerte Strømøy i debatten.

Norgesautomaten støtter blant annet FK Silkefot, Rana bowlingklubb, Borg speidergruppe og Ålesund og omegn gatebilklubb.

Jensen står likevel på sitt og mener det ikke finnes noe reelt alternativ til Norsk Tipping som årlig finansierer norsk idrett med flere milliarder kroner.

– Det er helt naivt å tro at internasjonale spillselskaper kommer til å tilføre norsk idrett økonomi på linje med Norsk Tipping, mener han.

Ingen moralske problemer

Strømøy avviser at hun er med på å ødelegge norsk idrett ved å la seg sponse av et spillselskap:

– Nei, det tror jeg ikke og det håper jeg for guds skyld ikke. Jeg er sponset av et utenlandsk nettselskap fordi det er et være eller ikke være for min del. Jeg driver med motorsport og motorsport koster penger. Da må jeg ut og skaffe sponsorer. Jeg har ingen problemer med det verken moralsk eller økonomisk at det kommer fra Norgesautomaten, sier Strømøy.

– Det ville vært rart om de var avhengige utenlandske spillselskaper for å skaffe sponsorer. Norsk idrett klarer seg jo totalt sett veldig bra uten, mener Jensen.

– Underminerer norsk idrett

Ingebrigt Steen Jensen tror likevel ikke at pokerbråket rundt Petter Northug vil ødelegge imaget til langrennsløperen.

– Han er rock'n'roll. Han klarer å kombinere det urnorske med det helt utypiske. Sånn sett kler det Petter Northug å være en opprører. Men det kler ham ikke å underminere norsk idrett, og det tror jeg han kommer til å erkjenne en vakker dag også, sier Jensen.

NRK har forsøkt å få tak i Petter Northug, men hans far og manager John Northug opplyser at han ikke har tid til kommentarer fordi har for tiden befinner seg på ferie i Monaco.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger