NRK Meny
Normal

Legger frem politireformen i kveld

Høyre, Frp og Venstre er enige om politireformen. Den legges frem klokken 18 på Politihøyskolen i Oslo.

Anders Anundsen ankommer Stortingets høring om asylbarn

Justisminister Anders Anundsen (Frp) har forhandlet frem ny politireform med Høyre og Venstre.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Mandag kveld tok Venstre pause fra forhandlingene om reformen for å få flere interne avklaringer for å kunne stå inne for avtalen. Kilder bekrefter overfor NRK at regjeringspartiene og Venstre skal møtes klokken 16.

Klokken 18 blir reformen lagt frem på Politihøyskolen i Oslo. Statsminister Erna Solberg, justisminister Anders Anundsen og Venstres Iselin Nybø vil være til stede på pressekonferansen.

Kutter politidistrikt

Reformen skal blant annet kutte antall politidistrikter fra dagens 27 til 12, slik NRK meldte mandag morgen.

Politiforum skriver at kuttene i antall politidistrikt, og endringene i sammensetningen også vil måtte bety at antallet politimestre vil reduseres.

Dersom kuttene gjennomføres slik NRK og andre medier har meldt, vil det bety at det bare er Oslo og Østfinnmark politidistrikt som forblir som i dag. Her er det henholdsvis Hans Sverre Sjøvold og Ellen Katrine Hætta som sitter som politimestre.

Utsatt flere ganger

Arbeidet med politireformen har pågått over lang tid. Høsten 2014 gikk justisminister Anders Anundsen ut og uttalte at reformen skulle være en julegave til politiet.

Det er en plan fra regjeringens side om å redusere antallet politikontorer, uten at det går på bekostning av folks trygghetsfølelse.

Regjeringens løsning er at patruljering skal sørge for at folk opplever politiets tilstedeværelse.

– De siste årene har politiets ressurser blitt sentralisert og de største politidistriktene større. Det skal vi gjøre noe med nå, ved å stille større politikraft tilgjengelig i hele landet. For å få til det må antallet politidistrikt reduseres kraftig, sier Anders Werp (H), nestleder i justiskomiteen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger