NRK Meny
Normal

Politimann omplassert etter skytingen på Grønland

Politimannen som skjøt en kvinne på Grønland i Oslo, har fått nye arbeidsoppgaver, bekrefter politimester Hans Sverre Sjøvold.

Politiskyting

PÅ GRØNLAND: Kvinnen ble skutt i magen da han ifølge politiet truet et barn med kniv.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Overfor NRK bekrefter politimester i Oslo, Hans Sverre Sjøvold, at politimannen har fått nye arbeidsoppgaver. Han ønsker imidlertid ikke å kalle det en «omplassering».

– Jeg ser at det uttrykket brukes. Men det er ikke tilfelle. Tjenestemannen er rutinemessig gitt andre arbeidsoppgaver ved politidistriktet. Det er en konsekvens av den alvorlige hendelsen som han har vært en del av, sier han.

Det var Aftenposten som første meldte om saken.

Ikke for å stigmatisere

Sjøvold opplyser at mannen ikke lenger jobber på gaten i Oslo, slik han gjorde før, men at han jobber i samme seksjon.

– Dette er en rutinemessig handling vi som arbeidsgiver iverksetter. Det er ikke for å stigmatisere denne politimannen, men en konsekvens av den hendelsen han har vært gjennom, sier Sjøvold.

Flere har kritisert politiet for at de skjøt kvinnen på Grønland i forrige uke. Mens politiet har sagt at kvinnen forsøkte å knivstikke et barn da hun ble skutt, har øyenvitner sagt til NRK at det ikke var nødvendig å skyte.

Kvinnen ble skutt i magen og har siden ligget i koma på sykehus.

Skadene er imidlertid blitt beskrevet som moderate. Kvinnens forsvarer har sagt til Aftenposten at hun holdes i kunstig koma fordi hun er traumatisert etter hendelsen.

– Krevende situasjon

Hans Sverre Sjøvold understreker at Spesialenheten etterforsker saken, men sier også at han «legger til grunn» at politimannen «har utført en lovlig tjenestehandling».

Han bekskriver omplasseringen som midlertidig.

– Det er klart han har vært gjennom en krevende situasjon, og da er det naturlig at han får andre oppgaver en midlertidig periode, sier Sjøvold.

I en pressemelding beklager Sjøvold at hendelsen skjedde.

– Jeg vil først sterkt beklage at situasjonen ble slik at politiet fant det nødvendig å avfyre skudd og som medførte personskade. Derfor etterforsker Spesialenheten for Politisaker rutinemessig saken for å avklare hendelsesforløpet, sier han i pressemeldingen.

Les også:

Øyenvitne på Grønland: – Politiet kunne lett tatt kniven fra kvinnen

Spesialenheten i full gang med Grønland-etterforskning

Skutt kvinne siktet for drapsforsøk

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger