Politiledere anmeldt for overtidsjuks

Flere ledere i Politiets utlendingsenhet (PU) er anmeldt for å ha jukset til seg overtidsbetaling, melder VG. Spesialenheten for politisaker undersøker nå saken:

Kristin Kvigne, sjef for PU

UNDERSØKER: PU-sjef Kristin Kvigne har hyret inn et revisjonsfirma for å undersøke om det er kontroll på overtidsutbetalingene.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Flere ledere i Politiets utlendingsenhet (PU) er anmeldt til Spesialenheten for politisaker for å ha benyttet milliardbudsjettet til å skaffe seg uberettiget overtidsbetaling, skriver VG.

Spesialenheten for politisaker vurderer nå å etterforske saken.

– Betrodde ledere som tar seg til rette, er dårlige forbilder for de ansatte, sier hovedverneombud Einar Sagli, som har levert anmeldelsen.

Etter det avisen får opplyst, beskyldes de anmeldte lederne for å ha ført overtid for oppdrag som ikke er utført og for å ha gjort administrativt rutinearbeid på helg- og helligdager hvor kompensasjonen er høy.

103 timer overtid

En av lederne skal blant annet ha ført åtte timer overtid på 1. pinsedag med begrunnelsen «mail, adm. saksbehandling, faktura».

I løpet av én måned førte en av lederne 103 timer overtid, noe som utgjør 81.570 kroner i kompensasjon utover fastlønnen.

– Ettersom saken ligger hos Spesialenheten for politisaker, kan vi vanskelig kommentere den før en avklaring foreligger, sier PU-sjef Kristin Kvigne.

– Helt forkastelig

Leder Jonny Nauste i Norges Politilederlag sier det er helt forkastelig – dersom det er riktig.

– Jeg kjenner saken kun gjennom media. Juks på overtidsregning er uholdbart og ikke tråd med å jobbe i politiet. Det er helt forkastelig, sier Nauste til NRK.

Forbundsleder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund presiserer at ingen er dømt i saken. Han synes det nå er viktg at saken blir gransket.

– Disse oplysningene er forholdsvis alvorlige. Da er det er viktig at man kommer til bunns i saken. Vi har tiltro til at saken blir gransket, sier Bolstad til NRK.

SISTE NYTT

Siste meldinger