Politifolk jobber overtid igjen

I februar da arbeidskonflikten i politiet var på sitt mest intense, jobbet norske politifolk totalt 29.500 timer overtid. I juli kom løsningen, og i løpet av kort tid ble overtidsbruken mer enn doblet.

Leder i Politiets fellesforbund Arne Johannessen

Leder i Politiforbundet, Arne Johannessen, mener det er behov for flere utdannede politifolk.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Det viser en landsomfattende oversikt for overtidstimer fra Politidirektoratet (POD), skriver Aftenposten.

I fjor høst begynte politibetjenter over hele landet en aksjon for å verne om fritiden sin fordi de mente kompensasjonen for hard arbeidsbelastning var for dårlig.

Les: Politiet lover en het sommer
Les: Vil ha fast overtid for politiet
Les: Politijuristene kritiserer politiet

Konsekvensen ble en halvering av overtidsbruken i politiet på to måneder. Det førte til lavere oppklaringsprosent, lengre saksbehandlingstid og færre politifolk i gatene. I tillegg avslørte politiet langt færre narkotikaforbrytelser på egen hånd og kuttet kraftig i antall trafikkontroller.

- Ikke urovekkende

Da politikonflikten ble løst i juli kom også lysten til å jobbe overtid tilbake. I februar hadde politibetjentene 29.500 timer overtid. Fra august til og med oktober jobbet politibetjentene godt over 60.000 timer overtid per måned. Det er på samme nivå som før konflikten startet.

Les også: 300 timer overtid på tre måneder

Politidirektoratet er ikke bekymret for overtidsbruken og mener 65.000 timer i måneden ikke er spesielt høyt.

– Sett i forhold til politiets tjenesteformer som reservetjeneste og beredskapsvakt hvor alt aktivt arbeid er overtidsarbeid, er ikke tallene urovekkende, sier assisterende politidirektør Vidar Refvik.

Ifølge leder i Politiforbundet Arne Johannessen er det bare flere utdannede politifolk som kan få ned få ned overtidsbruken i politiet.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger