NRK Meny
Normal

Politiet: Vitne ledet oss til mistenkt etter julemarkedangrepet

Etter at en lastebil kjørte inn i en folkemengde på et julemarked i Berlin mandag kveld skal et vitne ha lagt på sprang etter mannen som skal ha hoppet ut av førerhuset, og ledet politiet til ham, skriver Die Welt.

Politiet sier det trolig var en terrorhandling da en mann kjørte en lastebil inn i folkemengden i Berlin.

Blant de mange telefonene som kom inn til politiet i Berlin like etter klokken 20 mandag kveld, ble én spesielt viktig, forteller polititalsmann Winfrid Wenzel til avisen.

En andpusten mann kunne fortelle at han løp etter en mann som kom ut av lastebilen og inn i den store parken Tiergarten. Mens vitnet fortsatte å følge etter mannen holdt forløpende politiet informert om hvor de befant seg.

Etter at vitnet hadde fulgt etter ham i over to kilometer ble mannen pågrepet ved den kjente severdigheten Seierssøylen av en politipatrulje.

– Med hjelp av dette vitnet klarte vi å pågripe den antatte gjerningsmannen, sier Wenzel.

Det var mandag kveld at en lastebil braste inn i en folkemengde på Breitscheidplatz i sentrum av Berlin der det ble holdt julemarked. Minst 12 mennesker døde av skadene og 48 mennesker er såret.

Angrep på julemarked på Breitscheidplatz i Berlin
Foto: JOHN MACDOUGALL / AFP

Mannen som flere vitner skal ha sett hoppe ut av førerhuset og løpe fra åstedet skal ifølge politiet ha holdt høy fart.

– Ellers ville han ikke ha kommet langt ettersom det var mye folk der, sier polititalsmann Thomas Neuendorf til Die Welt.

Ifølge tyske medier er mannen politiet har pågrepet den mistenkte sjåføren av lastebilen. Politiet har ikke bekreftet dette, men er ventet å komme med mer informasjon om hendelsen og etterforskningen under en pressekonferanse klokken 13 tirsdag.

Lastebilen som ble brukt i angrepet var registrert i Polen. Bilen skulle levere stålmaterialer i Berlin for så å kjøre hjem til Polen, da både arbeidsgiver og familie mistet kontakt med sjåføren. En polsk mann skal ha blitt funnet død inne i bilen etter angrepet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger