Politiet: – Sjalusi kan være et mulig motiv

Italieneren (47) som angrep et samboerpar på Etterstad i Oslo lørdag, er nå siktet for overlagt drap.

Drap på Etterstad

TO PERSONER KNIVSTUKKET: En enslig bukett med hvite roser ligger utenfor inngangsdøra i blokka på Etterstad i Oslo der to personer ble knivstukket, og en av dem døde natt til søndag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Mannen ble i helgen siktet for forsettlig drap og drapsforsøk, men onsdag formiddag ble siktelsen utvidet til å gjelde overlagt drap.

Det var lørdag at to menn ble angrepet med i oppgangen til leiligheten sin på Etterstad i Oslo. Den siktede skal ha ventet utenfor leiligheten til samboerparet, da de to kom hjem fra ferie på Gran Canaria. Da de kom ut av heisen, skal han ha angrepet dem med et stikkvåpen.

Politiadvokat Tina Bjarkø Helleland ved Oslo politidistrikt sier at politiet har gjennomført en omfattende etterforskning og at den utvidede siktelsen er et resultatet av denne etterforskningen.

– Vi mener at drapet var planlagt og overveid. Vi vet at det har vært en relasjon mellom den siktede og den skadde, og vi ser på sjalusi som et mulig motiv. Akkurat dette kan jeg ikke gå nærmere inn på av hensyn til den videre etterforskningen. Etterforskningen er fortsatt i en tidlig fase, og vi undersøker også andre mulige årsaker, sier Bjarkø Helleland til NRK.

Har ikke tatt stilling til den utvidede siktelsen

Politiadvokaten opplyser at det er gjennomført et omfattende avhør av siktede, men at avhøret ikke er ferdigstilt.

– Vi skal også avhøre flere vitner. Derfor ønsker vi ikke å gå inn på detaljer fra avhøret av siktede på dette stadiet i etterforskningen, sier hun.

47-åringens forsvarer, Bjørn Rudjord, skriver i en SMS til NRK at hans klient foreløpig ikke har tatt stilling til den utvidede siktelsen.

Italieneren har erkjent straffskyld for drap på den 40 år gamle mannen som døde av skadene han fikk. Han nekter imidlertid straffskyld for drapsforsøk på den 35 år gamle mannen som overlevde, men fikk alvorlige skader. Den siktede har tidligere hatt en relasjon til 35-åringen.

Drapsmannen skal ha vært kledd i kvinneklær da angrepet på Etterstad fant sted. Det er snakk om en lys, langhåret parykk og en leopardmønstret jakke.Klærne ble senere funnet i terrenget ved Alnaelva.

Gjerningsmannens forkledning etter drapet på Etterstad

SKAL HA HATT PÅ SEG KVINNEKLÆR: Drapsmannen skal ha vært kledd i kvinneklær da angrepet fant sted. Klærne ble senere funnet i terrenget ved Alnaelva.

Foto: Politiet / NRK

– Familien er lettet over at gjerningsmannen er tatt.

Politiet opplyser i en pressemelding at de har orientert pårørende og den fornærmede i saken om den endrede siktelsen og øvrig status i etterforskningen.

Harald Stabell, som er oppnevnt som bistandsadvokat for familien til den drepte 40-åringen, sier at familien er lettet over at gjerningsmannen er tatt.

– De er også veldig fornøyde med politiets etterforskning, hvordan de har blitt tatt vare på og informasjonen de har fått underveis. Utover det ønsker jeg ikke å si noe mer nå, sier Stabell til NRK.

Tidligere voldsdømt

Den ene av de to mennene døde på sykehus. Skadene til den mannlige samboeren hans blir betegnet som alvorlige, men tilstanden er stabil.

Italieneren ble pågrepet av politiet i Oslo sentrum sent søndag kveld. Pågripelsen skjedde uten dramatikk i et treningssenter på Grønland i Oslo etter tips fra et vitne.

Den siktede italieneren er tidligere dømt til seks års fengsel for drapsforsøk i England, melder TV 2. Under rettssaken i Snaresbrook Crown Court i London erkjente han drapsforsøk med kniv på sin tidligere samboer i et bokollektiv.

Den siktede har bodd og arbeidet i Oslo. Ingen av de involverte i saken er kjenninger av politiet.

Etterforskere ved Etterstad

ETTERSTAD: Politiet på stedet der to personer ble knivstukket lørdag kveld.

Foto: Sindre Løkstad

SISTE NYTT

Siste meldinger