Hopp til innhold

Politiet undersøkte dårlig parkert bil – kom over barnefødsel

En politipatrulje måtte tilfeldigvis bistå i en barnefødsel tirsdag morgen. – Man må jo bare trå til i sånne situasjoner.

Vøyenbrua

– Patruljen oppdaget at bilen sto på tverke og kjørte bort for å undersøke den, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til NRK.

Bilen sto parkert ved Vøyenbrua mellom Torshov og Sagene i Oslo like før klokken 06.00 tirsdag morgen. Da politiet kom bort til bilen oppdaget de en mann og en fødende kvinne i baksetet.

Paret var på vei til sykehuset, men måtte stoppe bilen da fødselen plutselig startet inne i bilen.

Ifølge operasjonslederen var fødselen allerede godt i gang da politiet ankom stedet. Politimennene i patruljen bisto under fødselen og hjalp til med å ta imot barnet sammen med faren.

– Det ble rekvirert en ambulanse, men den rakk aldri å komme frem i tide. Barnet kom ut før den kom fram, sier Krohn Engeseth til NRK.

Ifølge operasjonslederen står alt bra til med mor, far og den nyfødte som ble ivaretatt av helsepersonell da ambulansen kom fram. Operasjonslederen sier han ikke vet om barnet var en gutt eller en jente.

Krohn Engeseth beskriver fødsler som uvanlige oppdrag for politiet, og legger til at dette ikke er noe politifolk har opplæring i.

– Overhodet ikke. Men det var voksne menn med egne barn, så de klarte å holde roen. Man må jo bare trå til i sånne situasjoner, sier Krohn Engeseth.

Laster Twitter-innhold

AKTUELT NÅ